Hur var utställningen?!

 
Först ut på vernissagens första dag var mina föräldrar. Således första tjing på alla tavlor. De gjorde ett bra val! Ser ni att jag är en blandning av dem båda?
 
 
Goa körkompisar.
 
 
Fler körvänner!
 
 
Kollega från Värnamo Nyheter med flickvän.
 
 
En av bästa vännerna med sambo.
 
 
Nöjd tavelköpare!
 
 
Efter alla utställningsbesökare (nästan alla) hade gett sig av var vi några kvar som köpte mat och knatade upp till Keillers park. Därefter fortsatte vi till Brunnsbo för fest. Bra avslut på en fantastisk dag!
 
 
Ny dag, nya besökare. Första 45 minuterna dök det inte upp någon och jag trodde att det skulle bli en lång dag. Men så dök syrran med familj upp. Därefter kom det hur många som helst på en och samma gång. Och sen rullade det bara på.
 
 
Bästa!! Så glad att ni kom!
 
 
Morbror med fru och farbror.
 
 
Vänner till mina föräldrar.
 
 
Kusin som jag inte sett på evigheter (härligt att träffa dig!) och hennes föräldrar.
 
 
Körvänner.
 
 
Soffhäng.
 
 
Gråbovänner.
 
 
Skruttis och jag.
 
 
Barndomsvän med föräldrar.
 
 
Fina K. Så kul att du kom!
 
 
Jag visste liksom inte att jag skulle bli så överöst med blommor och presenter. Jag visste inte att jag skulle bli så överöst av kärlek och fina ord. Jag kände mig så lycklig och glad i lördags att söndagen skulle kunna bli helt tom och jag skulle ändå varit nöjd. Men så kom det ännu fler människor idag än igår. Och det röda pluttarna lyser på mina väggar.
 
Det är fantastiskt att få ta emot allt detta som har getts mig under dessa två dagar. Så många fina ord. Hälsningar i gästboken. Uppmuntran. Att ni kom hade räckt. Bara det hade gjort mig glad och nöjd.
 
Så här efteråt önskar jag att jag hade alla på bild, men vissa har jag missat att fånga, men jag är så glad för var och en som var här. I förväg visste jag ungefär 30 som säkert skulle komma. Nästan dubbelt så många var här!
 
Stort tack till er alla som var här och skapade denna fina känsla. Tack också till alla som köpte mina tavlor. Av 24 målningar som var till salu har jag sålt 15. Plus att jag sålde fyra tavlor med dikter som jag inte hade tänkt att sälja. Nu vill det till att leverera tavlorna också. Längst resa blir det till Vedum och Ulricehamn.
 
Min underbara kusin och vän har varit min "personliga assistent" denna helg och varit behjälplig med det mesta som att koka kaffe, välkomna gäster, snitta blommor och jag vet inte allt. Tack! Ovärdeligt.
 
Det är lättare sagt än gjort att samla tankarna så här direkt inpå. Det snurrar i huvudet. Tårarna är nära. Förundrad och överväldigad.
 
Utdrag ur gästboken:
 
"Härliga tavlor och rörande dikter."
 
"Underbara bilder och texter och görbra idé med hemmavernissage!"
 
"Roligt att få se dina fina tavlor! Blir så inspirerad."
 
"Inspirerande, både för att du är så kreativ men också för att du är så modig!"
 
"Så härligt att se din kreativitet både i tavlor och lägenhet! Nu ska vi få sitta hemma och njuta av det du skapat."
 
"Roligt att se alla dina vackra tavlor. Härlig färgpalett. Vi kommer gärna tillbaks nästa gång!"
 
Och som final på detta inlägg så trillar tårarna över. Tack! Tack!
 
 
 

Hänga

 
Frågan har snurrat i tanken ganska länge. Hur ska tavlorna hängas? På vilken vägg? Bredvid vilken annan tavla? Idag var det dags enligt min planering att ta tag i detta. Med tanke på att jag har putsat fönster, tvättat kläder och lakan, lagat matlådor, handlat mat och andra nödvändigheter så har det tagit mig mer eller mindre hela dagen.
 
Sen innan hade jag målningarna utplacerade runt om i rummet, men jag började med att försöka skapa sammanhängande kollage av dem. Några pusslade jag ut på golvet, några i soffan, några på bordet. Klurigt.
 
 
Jag plockade ner gamla krokar och spikar och torkade av alla väggar med våt trasa. Det gjorde stor skillnad.
 
 
Avbräck för matintag.
 
 
När det här kollaget med nio tavlor skulle upp blev det för mycket för min hjärna. För mycket räkna alltså.
 
 
Jag la mig helt enkelt ner och stirrade ut väggen och efter en stund kom jag fram till hur jag skulle lösa det på enklaste sätt.
 
 
Två väggar klara och den tredje kvar. Den svåraste. Svår för att tavlorna inte lika självklart hör ihop som på övriga två. Här började jag fundera på att byta ut. Ta något gammalt. Ta bort något. Kill your darlings.
 
 
För mycket igen. Glasspaus.
 
Det hjälpte. Lite i alla fall. Jag fick upp alla tavlor.
 
 
Men nöjd? Nä. Den sista väggen känns inte bra. Trots ihärdigt stirrande och klurande kom jag inte fram till några bra idéer. Jag bestämde mig för att släppa det så länge. Tavlorna får hänga som de gör och så får jag känna efter några dagar. Om jag bara hade haft en vägg till...
 
Nå väl. Jag har fått upp dikter också. Det känns roligt! På det stora hela känner jag mig väldigt nöjd med den här dagen. Jag har hunnit med mer än jag hade planerat. Det innebär att jag har kommande kvällar för att fixa med alla kringsaker.
 
Just det. Brorsan och hans sambo var förbi hos mig igår för en exklusiv förhandsvisning. De flyttar i helgen och har inte möjlighet att komma då. En av deras reaktioner var att de upplevde att jag hade så många tavlor. Det är bra. Tänk om det hade känts som få. Det hade inte varit roligt.
 
 

Nytt för ögat

 
Jag tror jag berättade i ett tidigare inlägg att jag beställde egengjorda vykort. Jag gjorde ett vernissagevykort som jag beställde 100 ex av (bilden ovan). Kom på efteråt att det nog var för många, men faktum är att jag bara har en tio kvar av dem. Runt 30 skickade jag med post till vänner, föräldrarnas syskon, några kusiner och bekanta. Jag hade med mig en rejäl bunt till kören och när jag räknade efter hade jag delat ut 46 kort bland körmedlemmarna! Jag har bjudit in både nya och gamla kollegor. Sist men inte minst ska jag bjuda in grannarna.
 
Undrar hur många som kommer? Jag har liksom ingen aning. Det kan komma 40. Det kan komma 140. Det är skitspännande! 
 
Jag har ju visat en del av mina målningar för er, men bara så ni vet så har jag bara offentliggjort ungefär hälften. Med andra ord kommer det finnas en del att känna igen, men minst lika mycket som blir helt nytt för ögat.
 
Enligt mitt schema är denna dag sista dagen att måla på. I morgon är jag upptagen på annat håll hela dagen och på måndag måste jag hänga alltsammans. För tisdag-fredag är det jobb hela veckan och kvällarna behöver jag ha till att fixa smått och gott runt omkring. När jag vaknar nästa lördag vill jag att allt ska vara klart. Kanske bara köra ett svep med dammsugaren. Sen ska jag njuta!
 
 

Ekande vardagsrum

 
Mitt vardagsrum har fått ett eko nu när mattor och ett antal möbler har blivit undanrensade. Alla målningar står uppradade runt hela rummet. Med tanke på det begränsade utrymmet kommer tavlorna att hänga som kollage.
 
På ett sätt är det ganska givet vilka som ska hänga ihop, på ett sätt inte. Jag har fyra olika färggrupper, men sen har jag några outsiders också. Sen gäller det att tänka till ur exponeringssynpunkt. Är det någon målning som behöver en viss plats för att synas på bästa sätt? Ja, sånt funderar jag en del på just nu.
 
Jag måste ju signera tavlorna också! Egentligen borde jag sätta titel på dem, men jag vet inte om jag vill/kan. Att tvinga fram namn känns bara krystat. Tänker att det är skillnad när man har tydliga motiv. Mina är mest abstrakta. Med titlar styr man betraktaren och det vill jag inte. Jag vill att betraktaren ska ha en fri blick så att man tittar med lusten och inte hjärnan.
 
Förutom själva hängandet måste jag även ta ställning till vilka tavlor jag faktiskt ska visa. 22 stycken vet jag ska vara med, men jag har en åtta-tio till. Några äldre, några nya. Och så borde jag tvätta mina fönster...
 
 

Jag älskar Göteborg

 
När jag bodde i Småland längtade jag ofta till Göteborg. Hem till Göteborg. För det är hem. Det är här jag har mitt hjärta. Trots att jag tidigare aldrig bott i stan har den alltid varit min. Mest längtade jag efter möjligheten till ett rikare kulturliv. Att kunna gå på spelning mitt i veckan och för den delen: Att kunna sitta på ett fik efter klockan 18.00. Teater, konserter, utställningar, restaranger. Allt sånt kan lätt vara som en hägring. När man väl har allt det där så utnyttjar man det inte, men det gör jag. Jag älskar stadslivet på så sätt. Allt finns tillgängligt.
 
 
Precis utanför mitt kontorsfönster rullar spårvagnarna förbi. Eftersom bilvägen går samman med spårvägen precis här plingas det ofta i varningssystemet. Just den här morgonen slog det mig att det där plinget var en sån där sak som jag kunde sakna i Småland. Spårvagnspling. Jag saknade att åka spårvagn. Att åka kollektivt.
 
 
Jag saknade även den saltluktande vinden. Aningen om att havet fanns där ute. Nära. Nära min paradisö Hönö. Dess naturreservat med fantastiska klipplandskap att gå vilse i. Sen min syster bosatte sig i Linné har jag lärt mig tycka om denna delen av stan. Linné, Järntorget, Långgatorna. Och nu sitter jag här dagligen. Här finns liksom stadens själ.
 
 
 
 
Göteborg är en stor liten stad där människorna har en ibland ganska ickesmickrande dialekt. Göteborgska. Här finns alla de andra dialekterna också. Det är det som gör den till storstad på ett sätt. Småländska, skånska, boråsiska, värmländska några få fall av stockholmska. Turister från England, Spanien, Tyskland, USA, Japan. EU-migranter. Tredjelandsmedborgare. Språk och dialekter. Det är jag väldigt förtjust i. Jag lyssnar på diftonger, betoningar och melodier. Försöker identifiera dess rot och härkomst. Nysvenskar som använder vårt språk på ett oerhört kreativt sätt.
 
 
Här kan man vara både anonym och igenkänd. 
 
En kollega på tidningen i Värnamo hävdade att man inte kan älska en stad. Men jag gör det. Jag älskar Göteborg. Allt det fula. Allt det vackra. Kranarna längs älven. Utsmyckade byggnader från tidigare sekler. Landshövdingehusen. Kantiga tegelkolosser.
 
 
Det har tagit sin tid för mig att finna min plats, men nu har jag gjort det. Nu är den här staden min. På riktigt. Jag är inte på besök. Inte tillfälligt boende. Jag har landat där mitt hjärta alltid velat vara. Göteborg.
 
 
Dikten/texten nedan skrev jag januari 2011. Då kände jag en enorm hemlängtan och stor frustration över att vara i Småland istället. Nio månader senare skrev jag på kontrakt på en lägenhet i Göteborg.
 
Min stad
 
Jag kliver av tåget. Skakar Smålands fantasisand ur mina skor, tömmer fickorna på alla stenar som samlats där och ruskar om håret som plattats till under resan. Folkströmmen går längs med tåget in mot det enorma stationshuset. Jag följer efter, tar vänster, krockar med en fyllerist som skrattar åt mig. Jag kliver ut genom de smala dörrarna mot Drottningtorget. Solen skiner och snöfläckarna för en dödsdömd kamp där de ligger spridda över gatstenarena. Jag drar ett djupt andetag. Luften är frisk och en lätt vind sveper över torget. Trean skramlar in och jag får ta några språng för att hinna fram och på. Jag dimper ner på ett säte och ser mig omkring. Människorna känns bekanta fast jag inte känner dem. Deras sätt att prata. Hur de ser sig omkring. Spåren leder upp för Avenyn, svänger av mot Vasastan. Jag blickar upp mot alla husen. Jag ler mot dem som var de mina vänner. Vid Järntorget hoppar jag av. Snurrar ett varv och ser mig om innan jag stegar vidare mot Linnégatan. Detta är min stad. Jag är hemma.
 
 

Flyga fram

 
Jag hämtade min cykel i eftermiddags. Dock körde jag bara ner den i garaget på jobbet och visste inte om jag skulle få med den hem idag, eftersom jag skulle ut på kvällsjobb, men jo då.
 
 
Vädret har det ju inte varit något större fel på idag. Det kunde inte varit bättre för premiärfärd med min Monark Dagmar.
 
Från jobbet och hem tog det bara 20 minuter och då var det cirka fem minuters väntan innan färjan la ut. Om jag har flyt hela vägen tar det alltså bara en kvart till jobbet. Hur bra! Plus att jag kommer att tjäna in cykeln på fyra månader. Räknat i månadskort alltså.
 
Jag har inte haft någon cykel och än mindre cyklat på flera år. Det kändes ovant under typ 30 meter, men sen kändes det som att flyga fram! Skön känsla. En av mina kollegor är övertygad om att jag kommer sluta cykelpendla ganska snart. Hen får väl se.
 
 

Konstrundan i Majorna

 
Den här helgen bjöd konstnärer i Majorna in till den årliga konstrundan. Jag och M bestämde för ett par veckor sedan att vi skulle ta tillfället i akt.
 
Vinden är svår att fånga i bild, men jösses vad det har blåst idag. Särskilt här ute vid älven.
 
 
Vi började på Röda sten där det var en samlingsutställning av flera olika konstnärer. Den här lokalen är fantastisk! Nästan bättre än alla verk.
 
 
Den här konstnären är en favorit. Vi besökte även hennes ateljé.
 
 
Det bästa med en sådan här dag är att man upptäcker favoriter man inte visste att man hade.
 
 
Stor skulpturgrupp.
 
 
Några bilder från miljön bara. Underbar!
 
 
Den här målningen blev jag väldigt förtjust i. Så himla fina färger och jag gillar den lite stökiga tekniken. Inte så finputsat utan ganska "smutsigt". Jag hade svårt att slita mig från den.
 
 
Vi lämnade Röda sten för Sockerbruket för att besöka konstnärerna i sina enskilda ateljéer. Här är vi hos Marie Almqvist vars två tavlor fanns på en bild ovan. Det är något med hennes målningar som fångar mig. Jag tycker så mycket om dem! De är väldigt grova, med mängder av färg i lager på lager. Ljuset! Jag hade inte varit ledsen om jag fick hänga upp en av hennes tavlor hemma.
 
 
Dessa skulpturer har Emma Ströde gjort. Så söta.
 
 
Ida Erika Andersson gör de här urfina muggarna. Dessa väckte en tanke jag haft sen jag var 17-18 år. Då var jag hemma hos en vän och hennes mamma samlade på fina muggar. Hon köpte bara en av varje och hade en fantastisk liten samling där alla kunde ha sin egen favorit. Många gånger har jag tänkt att jag skulle börja samla så också. Det kanske är dags att starta nu! Jag har en redan som jag fick i avskedspresent från mina kollegor i Värnamo. Jag skulle lätt köpa muggen ovan med koltrasten och björkstammarna. Jag borde slagit till idag och vet inte varför jag lät bli.
 
 
Inne på KKV hittade vi den här textilkonstnären - Sara Enquist.
 
 
Den här blev jag särskilt förtjust i av hennes verk. Det framgår inte av fotot, men bilden har delvis broderat mönster.
 
 
Coola!
 
 
Tyvärr tog jag inte den här kvinnans namn, men hon var väldigt rar och gjorde näpna skulpturer. Denna var tänkt att ha i trädgården. Tung! Säkert fem kilo lera.
 
 
Ett fat med havstulpaner på insidan. Snyggt!
 
 
Hos många konstnärer dök det upp fåglar. Något som både jag och M gillar.
 
Bra dag! Vi gick omkring i tre timmar och var rejält möra i både kroppar och skallar. På tre timmar blir det många intryck. Oerhört inspirerande!
 
 
 

Omvandling för utställning

 
Nu är det bara två veckor kvar till min utställning här hemma. Jag är omåttligt pepp! Idag har jag börjat omvandla mitt vardagsrum för att på bästa sätt få plats med mina målningar och skapa förutsättningar för att alla ska synas lika bra. Jag kommer att hänga dem i kollage. Annars skulle jag inte få plats. Jag har bara tre väggar att jobba med och cirka 20 målningar. Som bilden visar är det smått kaos här nu. Det kommer att vara ännu mer kaos i mitt sovrum för det är där jag kommer att ställa allt som inte får plats i vardagsrummet...
 
Här om kvällen när jag inte kunde somna låg jag och klurade en hel del på dikten jag skrev för några dagar sedan. Detta klureri ledde fram till en idé om att involvera några av mina dikter i utställning och så ska det bli. Kanske bara i all enkelhet printa ut på A4 och hänga här och där. Jag har en mer djupgående idé, men jag vet inte vad jag hinner med.
 
Jag har fortfarande några tavlor som inte är klara plus att jag har två i skallen som jag skulle vilja få ut. Med tanke på att det är påsk nästa helg och att jag bara har ett kalas inbokat på de fyra lediga dagarna borde jag hinna att måla en hel del.
 
I söndags bakade jag kolakakor. Jag ska baka ytterligare någon sort. Så är man inte så intresserad av konst kan man ändå komma hit och få sig en fika! Det kommer självklart att finnas kaffe, men även vin och något mer snacksigt. Jag har dock inte bestämt vad det blir.
 
 

När dammet lagt sig

 
Först ville jag rusa fram. Så fort jag bara kunde med dammet
virvlande längs grusvägen. Du hängde inte med och jag såg dig
långt bakom mig. Förlorad, tänkte jag. Satte mig på en sten,
huvudet i händerna. Grät en skvätt. Räknade dagarna som gick.
Så kom du släpande. Jag visste inte ens om du såg mig, men
jag sträckte ut min fot så långt jag kunde. Jag tror minsann att
du föll.
 
 
 
Dikt jag skrev idag.
 
 

En massa svar

 
Hur gammal är du?
Jag fyllde 33 tidigare i år, men oftast får jag tänka efter hur gammal jag är.
 
Hur gammal känner du dig som?
Ibland som en tonåring. Ibland som en gammal, gammal kvinna. Oftast som den ålder jag faktiskt är.
 
 
Vilken månad är du född i?
Februari
 
När vaknade du idag?
Strax efter 9.00, men jag låg kvar i säkert två timmar innan jag kom upp. Under tiden pratade jag i telefon, mailade, kollade efter cykel på blocket och slösurfade.
 
 
Vad gör du idag?
Inte mycket. Mina färger är framme, men än har inte andan att sätta igång med dem fallit på. Klockan 18 ska jag lyssna på P2 för då direktsänds Judinnan från Operan och en jag känner är med som musiker.
 
Har du varit med om något spännande de senaste dagarna?
Ja! Jag började mitt nya jobb denna vecka. Det har känts både spännande och väldigt roligt. Mitt första intryck är att här kommer jag trivas. Det känns som om jag kommer få arbeta precis med sånt jag är bra på och det kommer ändå att vara utmanande, vilket passar mig perfekt. Stället är fullt av bra människor också!
 
Vilka länder har du varit i?
Sverige (så klart), Norge, Danmark, Lettland, Frankrike, Belgien, Tyskland, Tjeckien, Spanien, England, Island och Italien. Jag har även passerat Nederländerna och eventuellt stannat till på någon toalett. (Följande bilder är från Frankrikeresan i somras.)
 
 
Vilka länder skulle du vilja besöka?
Som synes ovan har jag bara varit i europeiska länder och det finns fler som jag vill till. Exempelvis Portugal, Finland och Grekland. I övrigt finns det länder i alla världsdelar som jag skulle vilja besöka. Jag är inte jättesugen på USA generellt sett, men jag skulle vilja besöka New York någon gång.
 
Vilken är din drömresa?
Jag har ingen resa så där som jag drömmer om, men visst hade det varit skönt att åka någonstans där havet breder ut sig precis utanför boendet. För min del får det gärna vara ganska folktomt. Jag är inte så förtjust i stora hotellkomplex där turister knör som packade sillar. Jag vill hellre vara på något mer genuint ställe i så fall. En mindre fiskarby i Italien där man äter på samma restaurang som de boende i området.
 
Vad har du för semesterplaner?
Eftersom jag har gått hemma i två månader nu tänker jag bara ta ledigt tre veckor i sommar. Under den perioden infaller en av mina bästa vänners bröllop (pepp) och Way out west. I övrigt har jag inte planerat något mer. Jag sparar två veckor för att eventuellt ta mig en vecka i Las Palmas i höst. 
 
Vad jobbar du med?
Jag jobbar som kommunikatör, men jag är utbildad journalist.
 
 
Hur tar du dig till och från jobbet?
På morgonen tar jag bussen till färjan över Göta älv och sen promenerar jag sista biten. På hemvägen går jag både första och sista sträcken och tar färjan över älven.
 
Vad ska du göra i helgen?
Det är helg nu och denna helg var min plan att inte ha några planer. Ta det lugn och göra vad som faller mig in. Nästa helg däremot är det fullt ös. På fredag ska jag på konsert med Timo Räisänen, på lördag ska jag på 30-årsfest och på söndag ska jag på konstrunda i Majorna.
 
Vad är det senaste du köpte?
Haha...jag köpte pizza igår.
 
 
Vem pratade du senast med i telefon?
Jag pratade med pappa i morse.
 
Vilken var din senaste facebook-status?
"Vilken arbetsplats jag kommit till! Så mycket glädje och omsorg sinsemellan och så mycket hjärta för dem som lever i socialt och/eller ekonomiskt utanförskap. Efter bara en vecka känner jag mig hemma."
 
Vad står det i det senaste sms:et du fick eller själv skickade?
"Tack för ditt bidrag till Feministiskt initiativs valfond! Vi har nu fått in totalt 968 588 kronor till vår valfond, med målet att nå 1 000 000 kronor."
 
Vad lyssnar du på just nu?
Jag lyssnar på min senaste spotifylista. Just nu Loreen med "Do we even matter"
 
 
Samlar du på något?
Inget så där som jag direkt jagar efter, men med tanke på den stora summan handväskor, skor och scarves jag har kan man tro att jag samlar på dessa saker. (På bilden är min vän Linda som också gillar skor.)
 
Vad har du för stil?
Ganska vanlig tror jag, men jag försöker att vara fri i min stil. Jag kan klä mig i byxa och kavaj, lika väl som klänning eller tajts och tunika. Jag gillar lager på lager och gärna att det sitter löst.
 
Vad är du rädd för?
Jag är rädd för fascistisk makt. Jag är rädd för makt som skapar ett land för dem som redan har och som än mer marginaliserar dem som inte har. Jag är rädd för okunskap, att man exempelvis röstar på SD för att man är trött på invandrare utan att veta vad SD egentligen bottnar i - fascism. Samma principer som Hitlers parti bottnade i. Att människor med den ideologin och människosynen har inflytande i vårt land gör mig fruktansvärt rädd.
 
 
Vad gör dig glad?
Människor som har öppna och orädda tankar, som vågar möta andra människor på just det sättet. Jag blir även glad över solskensglittrande vatten, någon som får mig att skratta och att umgås med vänner.
 
Vilken är din bästa egenskap?
Hmm...jag måste nog säga min kreativitet.
 
Vilken är din sämsta egenskap?
Absolut mitt dåliga tålamod som är sammankopplat med min ivrighet att komma i mål så fort det bara går. Denna egenskap drabbar mig själv negativt många gånger och säkert även andra.
 
Är du stadsmänniska eller lantis?
Just nu är jag stadsmänniska.
 
 
Vad har du för typ av boende?
Jag bor i en hyresrätt, i ett landshövdingehus.
 
Skulle du vilja bo på ett annat sätt?
Just nu drömmer jag om att hitta en trea till rimlig hyra och med balkong. Det verkar rätt kört. Angående frågan om stadsmänniska eller lantis så tänker jag nog att jag i framtiden lämnar stan för att bo i hus på landet. Men det känns väldigt främmande än så länge.
 
Vad drömmer du om att genomföra?
Att skriva klart mitt bokmanus! Absolut det. Jag drömmer om andra saker också, men bokmanuset är det jag kanske minst tror att jag faktiskt kommer att genomföra även om jag vill.
 
 
Vad har du för motto?
Det handlar om inställning. Det mottot har hjälpt mig många gånger när jag hamnat i negativa situationer. Att vända tanken. Att se sakerna i det dåliga som kanske är bra. För oftast finns det något bra även i det dåliga. Det gäller bara att se det. Mitt motto hjälper mig att se det positiva.

Vägen till jobbet


Alltså Göteborg! Älska! Det här är min nya väg till jobbet. Över vattnet från Lindholmen till Rosenlund. Till Lindholmen tar jag buss. Det är visserligen bara två hållplatser, men det tar en kvart att gå. Än har jag inte fått in det i min morgonrutin. Från Rosenlund på andra sidan tar det tio minuter upp till jobbet.
 
Att åka över älven är fantastiskt och jag önskar att resan tog längre tid än sina fyra minuterna. Det är ju så vackert att det gör ont i en.
 
Jag började nya jobbet i måndags och det har varit en härlig start. I måndags satt jag hela förmiddagen med min chef och blev matad med information. Sedan dess har dagarna varit en blandning av information, samtal med kollegor och inbokning av massa möten. Under april månad ska det göras en tidning och jag kommer att göra åtminstone tre av de större jobben så jag har kontaktat personer att prata med och bokat upp dem för intervjuer. Jag är otroligt pepp på att få träffa folk för intervjuer och att fota och skriva artiklar igen. Jag har saknat det mycket.
 
Chefen har varit borta två dagar, vilket har gett mig chansen att lära från min närmsta kollega. Idag är chefen tillbaka och jag ska med på ett möte idag och ett möte i morgon. Möten som jag inte kommer vara med på i fortsättningen, men som jag ska vara med på nu för att lära känna verksamheten och dess människor.
 
Jag har fått ett otroligt varmt välkomnande och det här känns så bra!
 
 

RSS 2.0