Ekande vardagsrum

 
Mitt vardagsrum har fått ett eko nu när mattor och ett antal möbler har blivit undanrensade. Alla målningar står uppradade runt hela rummet. Med tanke på det begränsade utrymmet kommer tavlorna att hänga som kollage.
 
På ett sätt är det ganska givet vilka som ska hänga ihop, på ett sätt inte. Jag har fyra olika färggrupper, men sen har jag några outsiders också. Sen gäller det att tänka till ur exponeringssynpunkt. Är det någon målning som behöver en viss plats för att synas på bästa sätt? Ja, sånt funderar jag en del på just nu.
 
Jag måste ju signera tavlorna också! Egentligen borde jag sätta titel på dem, men jag vet inte om jag vill/kan. Att tvinga fram namn känns bara krystat. Tänker att det är skillnad när man har tydliga motiv. Mina är mest abstrakta. Med titlar styr man betraktaren och det vill jag inte. Jag vill att betraktaren ska ha en fri blick så att man tittar med lusten och inte hjärnan.
 
Förutom själva hängandet måste jag även ta ställning till vilka tavlor jag faktiskt ska visa. 22 stycken vet jag ska vara med, men jag har en åtta-tio till. Några äldre, några nya. Och så borde jag tvätta mina fönster...
 
 

Kommentarer
Postat av: Kajsa

Strunta i fönstren och titlarna så har du nog lagom att göra ; ) Längtar, ska bli roligt att gå vernissage!

Svar: Fönstren ska jag nog hinna med. Tänkte ta dem idag. Jag har gott om tid, det är bara motstånd i vissa uppgifter :) Jag längtar också! Det ska bli så spännande att se vilka och hur många som kommer.
Sofie

2014-04-19 @ 09:13:41

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0