Ok kanske lite för mycket ...... men jag tyckte det var fint. Cool designer, tänkte jag. Det fanns flera tyg - helt olika varandra - men ändå i samma genre. Dock var de dyra. Uppemot 200 kronor metern. Då kan man inte köpa och bara lägga i en låda.

IordningställandetFynd. Jag hittade den här vasen på rea-rea. 35 kronor. Som gjuten bredvid soffan. Har fått upp gardiner i vardagsrummet också. Inte illa alls. Det är samma gardin som sitter för fönstren mellan vardagsrummet och sovrummet.

Färg i köket

Eftersom både väggar och luckor i köket är vitmålade så behövs det färg på saker och ting. Man kan säga att jag jobbar på det. Sen kanske inte alla saker syns när de står i skåpen, men det blir fint när man dukar.Färg. Durkslaget sprang jag på i en av mina favoritbutiker. Jag kunde inte motstå. Dock är den för vacker för att bli instängd. Den ska upp på väggen. Inte användas. Bara synas.Sviktande hyllor. Inte på grund av mina glas och talrikar utan av alla de glas och talrikar som stått där genom åren. Jag får lite kafékänsla. Tänkte att de där tråkiga vinglasen ska bytas ut efter hand. Har dock inte hittat några glas som jag fastnat för än. Letar både i första och andra hand.

TapeterFond. De här tapeterna hittade jag i en färgaffär i Värnamo. Ett helt rum skulle vara för mycket men en fond skulle vara snyggt. Jag fick dock känslan av att det där rullarna var ganska dyra så jag vågade inte kolla priserna.Svart. Jag brukar inte gilla svart som färg till väggar, men den här blev jag väldigt förtjust i ändå. Får se längre fram vad min ekomoni tillåter.

JobbfönstretLjus. En tidig morgon på jobbet kan min utsikt se ut så här. Taket i sig är väl inte så vackert, men ljuset och färgen. Det är nästan så man vill äta det.Tillhåll. På samma tak som bilden ovan brukar fåglar (mest duvor och kajor) samlas och hänga. Förmodligen för att det är varmt där kring skortstenen. Ofta sitter de två och två tätt intill varann.

Det är sånna nöjen jag har på jobbet. Att spana in fågelläget för dagen. Just nu sitter det en stackars krake därute.

Vi drarFly! Det har samlats enorma mängder med gräsänder runt Åbron och i Lagan. I Åbroparken finns det matbord. Givet häng. Det ser ganska roligt ut med alla änder så jag tänkte jag skulle plåta dem. Änderna hade helt andra planer. För när jag närmade mig flög allihop iväg. Kvackande så klart. Jag var inte alls populär. Vet inte om det berodde på kameran eller på att jag störde dem mitt i maten. Innocence står lika oberörd oavsett.

UtsiktFjäll? Utsikten från mitt kökfönster ger mig fjällkänsla. Inte för att man ser höga, snöklädda toppar utan för vidden. Man ser så långt.

Före och efter-grejenFöre. Innan var vardagsrummet gult och fult och min soffa uppskattade inte alls att behöva tävla om att synas. Slag i sak ...Efter. ... jag målade och nu tycker min soffa om rummet mycket bättre. Jag också. Det där bordet ska för övrigt bytas ut. Det köpte jag till gamla soffan och passar inte alls i storlek med den nya. Synd för jag gillar det. Snygg färg också.Spets. Dessutom fick jag knåpat upp ett par spetsgardiner för fönstren mellan vardagsrummet och sovrummet. Det blev fint. Ska hitta ett litet bord att ställa bredvid fåtöljen så jag har något att lägga ifrån mig boken på och ställa tekoppen på. Kanske en mustig matta att gräva ner fötterna i. Given favorithörna.Funkar. Som grädde på moset så tycker jag numer att mina grönrutiga stolar funkar bredvid soffan. När väggen var gul blev det för mycket färg. Så kanske jag inte behöver klä om dem! Eftersom det arbetet skulle bli ganska knepigt.

Jag är släkt med mormor


Klant. Jag skulle gå ner från den höga pallen och tog stöd mot väggen. Klant! Det var ju nymålat! Kanske inte kan skylla den här typen av fumlighet på mormor, men mycket annat får hon ta skit för. Stackarn.

Påpälsad


Det är tydligen inte bara statyer som fryser i Värnamo. Även stuprören har det kallt om halsen så här års.

Kallt


Kallt. Även statyerna utanför kommunhuset tycker det drar kallt i snålblåsten.

Nymålat

Efter ett ganska kort övervägande bestämde jag mig för att måla om vardagsrummet omedelbums. Inget att vänta på. Det är ju dumt att hänga upp gardiner och fixa till om allt ändå ska ner sen. Det är lite meck innan man kommer igång och jag hann inte så långt igår som jag skulle önskat. Så fort solen gått ner är det bara att lägga av. Det blir alldeles för dåligt ljus. Min förhoppning var att bara behöva stryka en gång, eftersom färgen jag målar över är så ljus, men jag inser när jag ser det hela att det krävs ett lager till. Dumt att nöja sig och kanske ångra sig efteråt. Bättre att göra det riktigt bra från början.

Innan jobbet idag hann jag den långväggen som jag inte hann igår. Nu är det bara snutten ovanför fönstren och balkongdörren kvar. Hinner jag måla ett andra lager på ena långväggen innan jobbet på fredag så kan jag förmodligen bli klar med alltihop på lördag.

När jag slutade måla igår började jag röja bland mina lådor. Fick upp alla mina målarsaker med tillbehör plus andra kreativa verktyg och mojänger. Kom fram till att en hel del av mina grejer kommer att platsa i källarförrådet. Alla mina gamla dagböcker fyller för sig själva en hel flyttlåda. Tänker att jag en dag ska göra mig av med dem, men än är inte tid.


Jag bestämde mig för äggskalsvit. Eller som det står på burken: eggvit.


Nog är den vita bättre. Fint maskerat är det också. På den här bilden tycker jag mig se att det krävs ett andra lager av färg.


Alla möbler har jag tryckt mot rummets mitt. För att vara säker på att inte skvätta ner dem täcker jag med plast allt eftersom jag flyttar runt med målarfärgen.

Det är rätt skönt att måla. Kommer förmodligen ha rätt ont i skuldran ett par dagar, men det är meditativt på något sätt. Känner mig stolt också att det här projektet faktiskt blivit av. Bra Sofie!

Förresten bokade jag en firma att städa den gamla lägenheten. En vän tyckte att jag började lukta överklasskärring, men tack vare avdraget så är det inte särskilt dyrt. Dessutom kan jag spara min energi till att få snyggt i mitt nya hem.

Nöre

Mina föräldrar har köpt ett hus i Nöre. Det ligger en bit utanför Ulricehamn där de nu bor. Jag var i Nöre och kikade. Landskapet runt om var verkligen ljuvligt vackert i all snö. Dessvärre var det uppåt 20 minus och inte alls läge att springa omkring med kameran, men några bilder var jag tvungen att ta.
Först två bilder på blad i motljus. Var tvungen att stå i 50 cm hög snö för att fånga dessa. Mina stövlar är väl bara 20 cm höga så jag fick snö innanför. Det var det värt.

Sen när jag fotat bladen hittade jag ovanliga djur i vinterträdgården. Här nedan en kamel.Och detta är ju givet en larv som klättrar mellan taggarna.Detta är utsikten från mina föräldrars vardagsrum. Eller var det sovrummet? De ligger hur som på samma sida av huset.


Förverkligande


Burkar. Jag gillar ordning och reda. Kan man tro.


När jag såg det köket på Sveavägen första gången visste jag ganska omgående vilken typ av bord jag skulle ha och också att de här hyllorna skulle upp på vägen ovanför. Vid det tillfället satt hyllorna hos mamma och pappa. En kvarvara från året jag tillfälligt flyttade hem.

Burkarna på övre och nedre hyllan hade jag sen tidigare. Jag köpte dem för en massa år sedan i varuhuset jag jobbade i. Ett  bra tag har jag drömt om att hitta likadana att ha bönor och linser i. Mäkta förvånad blev jag när jag hittade burkarna i en kedja här i Värnamo!

Jag minns att jag köpte den första omgången burkar för en billig peng. Max 15 kronor för de små teburkarna. Det var ju i och för sig i ett lågprisvaruhus. De nyinköpta betalde jag 55 kronor styck för. Det var det värt. De två tomma burkarna ska fyllas med mungbönor och adzukibönor. Det blir fint.

Den mesta energin går just nu åt till arbetet och iordningställandet av lägenheten. Därav det klena antal inlägg på bloggen. Förändring och förbättring kommer.

Flyttetapp 1

Just nu är jag oerhört nöjd med att jag anlitade en flyttfirma att ta mina möbler. Det stora bekymret var pianot. De andra  möblerna hade jag och någon mer kunnat ta, även om det hade varit jobbigt. De två flyttkarlarna jobbade väldigt effektivt. Två soffor, två klädskåp, en säng, ett barbord med två stolar, ett köksbord med fyra stolar, ytterligare två stolar, två bokhyllor, en fåtölj, tv med bänk samt piano och pianopall lyckades de forsla på två timmar och tio minuter. De debiterar för varje påbörjad halvtimme så 2 500 kronor blir det. Bara pinaot hade gått på 2 000 kronor så där gjorde jag en bra affär! När karlarna hade försvunnit la jag mig på sängen och sov en timme. Galet trött. I huvudet. För jag bar inget. Tröttheten kan ha att göra med att jag jobbade kväll igår och att flyttandet startade klockan 7:15 i morse.


Älskade piano. Jag vågade inte titta när de bar upp pianot. Jag satt på sängen och höll andan. När de väl kommit upp för de tre halvtrapporna trodde jag deras hjärtan skulle explodera av ansträngningen. Men nu står det på plats.


Välplanerat. Utan att ha mätt gissade jag att detta bord med stolar skulle passa bra i köket. Och mycket riktigt. Funderar på att köpa två stolar till att ha och ta fram om det skulle behövas någon gång. Men det ligger på framtiden.


Offentligt. När vi anlände till Sveavägen strax efter klockan 8:00 så satt mitt namn inte uppe, men när jag åkte därifrån vid klockan 11:00 fanns det på plats utanför dörren, på postboxen samt på lägenhetslistan. Det kändes fint. Det blev som på riktigt.


Välfyllt. Här är mitt välfyllda skafferi. Inte riktigt lika maffigt som walk in-skafferiet, men det ska nog kunna ta sig detta. Lådor, mat, kläder och diverse småpryttlar ska flyttas på onsdag. Så nu väntar två dygns saker i två hem-boende.

OBS! Bilderna är tagna med min mobilkamera.

RSS 2.0