Bordet med stort BOj. Det var ett sådan här bord jag letade efter. Jag brukar hitta möblerna jag letar efter. Det gäller att inte ha bråttom och leva med möbler som inte passar så länge. Detta bord har i princip allt jag kan önska mig. Det är från 50-talet. Det har snygga ben. Och det har en fantastisk liten hylla under.

Jag hittade bordet i min favoritsecond hand-butik i Jönköping. Det satt inget pris på och i vanliga fall brukar regeln gälla - inget pris, ingen försäljning förrän nästa öppethållande. Det är väl för att folk inte ska försöka få billigare priser. Trots allt så frågade jag en herre om bordet inte var till salu, eftersom det inte var prismärkt.
- Jodå, sa han och berättade att de plockade in nya möbler hela tiden och att en annan herre gick runt och prissatte.

Skit tänkte jag. Har de en speciell prissättare lär bordet inte bli billigt. Jag slog mig ned på en stol bredvid bordet och väntade på prissättaren. Flera andra slängde suktande blickar på bordet. Jag ställde min handväska på för att demonstrera att: detta är mitt!

Han kom. Tittade på det.
- Det är 50-tal, konstaterade han.
- Eller 60-tal, undrade den förste herren.
- Det är 50-tal, sa prissättaren igen.
- 295, sa han sen och tittade på mig.
- Så pass, sa jag.
Vet inte riktigt vad jag ville med det. Hoppades kanske på ett lägre pris.
- Ja, det får vi för det sa han, tjurigt och gick därifrån.

Jag visste att jag ville ha bordet. Problemet var att det var lite för litet. Jag var rädd att det skulle se för pluttigt ut bredvid min jättesoffa. Lurade på om jag kunde ha användning för det på annat sätt. Jag ringde mina systrar för att få råd. Ingen av dem svarade. Som tur var svarade en vän. Mms:ade en bild. Vännen tyckte jag skulle slå till.

Prissättaren kom fram till mig medan jag fortfarande pratade. Han plirade mot mig.
- Jag sänker väl lite då, sa han och sänkte med 50 kronor.

Jag skrattade för mig själv. Att jag tvekade hade inte med priset att göra. För all del. Jag klagade inte.

Jag älskar bordet. Men jag har fortfarande inte bestämt mig för om jag gillar det ihop med soffan. Måste nog smälta det ett tag. Det är knappt jag vill lägga in bilden på hur det ser ut. Bordet är ju för litet till soffan... Skit!


En sak leder till en annan

Jag har en målning i akryl som jag gjorde för över tio år sedan. Jag har länge tänkt att jag skulle lämna in den och få den uppspänd. Så idag gjorde jag slag i sak och åkte till en underbar konstnärsbutik i Jönköping. Tavlan ska vara klar om en vecka och jag längtar efter att få se hur det blir.

När jag ändå var i Jönköping ville jag utnyttja tillfället så jag tänkte att några second hand-butiker skulle få mitt besök. Den första lämnade jag tomhänt. Likaså den andra. Trots att det var min favoritbutik, där jag nästan alltid hittar något. Men jag hade något på känn. En aning om något. Det kan ofta vara så för mig. Jag åkte således till en second hand som ligger på vägen mot Huskvarna. Och där!Där fick jag syn på fyra mycket välsvarvade ben. Jag bara älskar den här formen. 50-60-tal. Runda ben som smalnar av nedtill.Tillika sex stycken mycket välgjorda lådhandtag till tre lådor. Likadant som med benen. Jag älskar de här små detaljerna. Det finns inte på moderna möbler. Det finns inte den typ av känsla för hantverket.Och så byrån i sin helhet. Så söt! Jag skulle kunna fylla hela lägenheten med den här typen av små byråer. De är som godis. Jag har tänkt att ha tv:n på denna. Det bästa hade egentligen varit att hitta en byrå/tv-bänk med en öppen hylla framtill så att man kan ha aparaterna där. Jag betvivlar att det går att byta kanal genom dessa. Framför allt går det inte att sätta i en dvd eller vhs. (Ja, jag äger en vhs-spelare.)

Men jag ska nog komma på något. Det bästa är att jag nu kan gömma alla äckliga sladdar. Det får nog bli nedersta lådans uppgift. Åh, vad skönt det ska bli att slippa se sladdhärvan. Ryser bara jag tänker på den.

När jag bad personalen om hjälp var det inte mindre en tre herrar som ville hjälpa till. De var så rara!
- Den är ju nästan gratis, sa jag med ett stort leende i ett försök att föra en konversation.
- Jo, men jag ser att den är lite trasig här, svarade en av männen och fingrade på ytan.
- Det gör inget. Jag ska ha min tv på, berättade jag glatt.
- Jasså.
Och sen hade vi liksom inget mer att säga.

Jag fick min lapp, betalade och körde fram bilen. Två av herrarna bar ut byrån. Med oerhört stor försiktighet lade de in den i mitt bagage. Jag blev riktigt rörd över hur varsamma de var.

- Se hon har en snöskyffel i bilen. Det var en ordentlig flicka det, sa den ene mannen till den andra.
- Ja, ser man på, svarade den andre.
Istället för att säga att jag glömde lämna tillbaka den till pappa efter att jag hade varit i Borås förra helgen så log jag och lät dem tro att jag var den där rediga flickan med en snöskyffel i bagaget. Det kändes fint.

Förresten. 75 kronor.


Arbetet går vidareAnsikte. Den här tavlan började jag att måla i december. Jag hade en ganska tydlig idé, men visste inte hur genomförandet skulle ske. Idag har jag äntligen tagit fram den igen.Lockar. Så här ser den ut just nu. Den är absolut inte klar. Den där solen ska inte vara så framträdande som den är nu. Vill nog att den ska ligga mer i bakgrunden på något sätt. Min första tanke var att olika symboler ska placeras in i tavlan. Får se hur det blir. Det är både roligt och jobbigt med mitt sätt att måla. Jag vet liksom aldrig vart en målning landar.

Det bästa med det här är att jag tror detta betyder att jag är igång och målar igen efter två månaders uppehåll. Ett uppehåll som hängt ihop med flyttstök. Nu finns egentligen inte någon sådan ursäkt kvar. Ok, jag har fortfarande ingen lampa i arbetsrummet, men jag har dagsljus. Det är inte illa. Inte illa alls.


Fia med...hutt?!Fia med hutt. Jag är inte särskilt förtjust i att man tar något gammalt traditionellt och gör om det till något medel för att få supa. Men Fia med hutt lät ganska roligt. Det är ju ändå inte särdeles ofta som det faktiskt blir knuff när man spelar. I alla fall inte när jag spelat. När jag var barn ville jag helst spela utan knuff. Det var så hårt att blir knuffad. Och så förbannat irriterande. Värre än den ljuva skadeglädjen att knuffa någon annan. Plus att spelet tar lång tid ändå som det är. Men något Fia med hutt lär det inte bli för min del.

Dubbelt uppSmygfoto. Blåjeans. Röda jackor. Likadana blå Sveamössor.


Jag kan inte minnas att jag någonsin som barn ville se ut som någon annan. Min strävan har nog snarare varit åt det andra hållet. Och är fortfarande. Inte på så viss att jag sticker ut. När jag var yngre kunde jag känna mig besvärad över om någon kamrat hade likadan kläder som jag.

Särskilt minns jag en gång när jag gick i andra klass och mamma hade köpt en tröja till mig. Det var som en t-shirt med lång ärm. Den var mörkt lila och med ett häftigt tryck i svart på. Jag tyckte väldigt mycket om den. Ett tag senare såg jag att en kille i femman hade en likadan tröja. Det blev liksom error i skallen på mig då. Dels för att jag inte visste om det var en kill- eller tjejtröja och dels för att han var en ganska cool kille och dessutom en av de sötaste på skolan.

Det var både kul och skitjobbigt att vi hade likadana tröjor. Vilka problem! Nu för tiden köper jag både herr- och damkläder och skiter i vilket.

Hur som helst. När jag var i Borås och stod och väntade på en vän fick jag se två tjejer komma gående över torget mot mig. Jag fick snabbt upp min mobilkamera och försökte så smidigt som möjligt ta en bild på dem utan att de eller någon annan märkte mig. Jag lyckades även om bilden blev lite suddig.

Jag tyckte tjejerna såg så rara ut där de kom. De kan ha varit i typ tio-elva årsåldern. Varken jeansen eller jackorna var av samma modell, men när de var av samma typ och färg i kombination med att de hade likadana mössor såg de ut som tvillingar. Förmodligen väl medvetna om likheten.

Folk är olika. Har olika inställning till saker och ting. När jag jämfördes med tjejkompisarna som liten och en del trodde vi var syskon tyckte jag inte det var så roligt. Jag ville ju vara min egen.

Vill ha allt...nästan

Förtrollad. Ränder i alla möjliga färgställningar gjorde det svårt att välja.


Nu har de två senaste inläggen varit negativa och tråkiga så nu behöver det bli lite roligt. Skärpning!
När jag var i Ulricehamn för att köpa tyg fick jag svårt att välja. Till att börja med gav de välfyllda hyllorna effekten att jag inte såg något för det var så mycket.

Efter att ha gått fram och tillbaka framför hyllorna lyckades jag i alla fall att urskilja de olika tygerna. Framför allt är det tygerna på nedersta bilden som fångar mig. Jag är extremt förtjust i ränder. Mest svag är jag för gråvitt, svartvitt och blåvitt. (Sistnämnda gäller även laget.) De på den översta bilden var i plysch och både materialet och mönstren lämpar väl sig bäst till barnkläder. Mellanbildens tygrullar är inte alls i min smak, men jag ville fånga ändå för att visa på mängden varianter.

Synd att jag inte tog en översiktsbild på hela butiken...

Nu behöver jag bara införskaffa en tvillingnål, fixa mönster och sen är det bara att sätta i gång! Får se hur det går. Lovar dock att redovisa framöver vad det har blivit av mina inköp.

Bara mer och merMer. Det verkar aldrig ta slut. Varje morgon när jag vaknar har det kommit mer snö. Det plogas överallt. Jag måste borsta bilen och skrapa rutorna. Helst vill jag bara krypa ner i sängen och vakna först till våren. När jag körde till jobbet kunde jag knappt se för att snön föll i så stora flingor och så tätt. Nog. Nog nu.

Snö

Snö. Snö. Snö.


Det har varit en fantastisk vinter. På alla sätt. Självklart tänker jag i första hand på vädersättet. Två dagar innan julafton skrev jag ett inlägg om att det kanske blir en snöig jul. Det blev en snöig jul och mycket, mycket mer. Med tanke på alla diskussioner om väderförändringar och höjning av medeltemperaturer borde en vinter som denna kännas lugnande. Jag vet inte.

Nä, det ska inte bli en domedagsblogg av det här. Vill bara få sagt att jag är så trött på snön. Trött på att vakna varje morgon och se att bilen fått ett nytt täcke på sig, trots att jag borstat av den dagen innan. Jag är väl medveten om att februari är en vintermånad och att det är helt naturligt att snön ligger på backen och att det är kallt.

Det som bekymrar mig är just att det fortsätter att dala vita flingor från skyn. Varje dag. För ju mer snö som ligger desto längre tid innan den försvinner. De senaste dagarnas snökaos har ockuperat tidningar, radio, tv och fb-statusar. Så även mina. I lördags var jag i Borås. Den översta bilden är från stället där jag valde att parkera. Hur skönt är det att komma ut och inse att ens bil har en 60-70 cm hög snövall omkring sig?

På väg från Borås mot Ulricehamn tog jag den andra bilden. Tänk att Västra Götaland kan se ut som fjällen. Som tur var så hade de stora vägarna blivit röjda. Det var värre inne i Borås. Den nedersta bilden är tagen inne i Ulricehamn. Av trottoaren finns bara en liten gång. Det ser ändå ganska mysigt ut.

Det mest positiva med snön är ljuset. Även om himlen är förbaskat grå så lyser snön. Det har inte varit tal om någon vinterdepression för min del. Tack och lov!

Ändock - jag längtar som en galning efter ljudet av vatten som rinner längs gatorna. Fågelkvitter. Solsken. Känslan att låta jackan hänga kvar inne. Lyckan i bröstet när vintergruset sopas från vägarna. Att se människor rada upp sig mot husväggarna. Som surikater. Tygskor. Folk som ler. Däck utan dubbar. Tussilago och vitsippor. Ja, jag längtar efter blå himmel och humlor som surrar. Fjärillar som fladdrar. Och nakna tår i iskallt vatten.Humla. Bilden är tagen när våren är ny. I Ulricehamn.


Och så lite till

Tyger och band. Nu finns ingen anledning att inte sy. Dessvärre...


Jahopp! Då var min helgturné över. Trots snökaos gav jag mig iväg i min lilla röda fiesta från Ulricehamn till Borås igår. Först till en tygaffär som varit omtalad för de låga priserna och det stora urvalet. Men jag blev sjukt besviken. Det blev bara tyget till höger. En åskblå trikå. De två övre banden är från samma affär.

Vidare till nästa tyginstutition. Där hittade jag i alla fall två tyger och även två band. Tyget till vänster är lite kraftigare än de andra. Tänkte kanske sy en tröja som är omlott framtill. Får se vad jag lyckas knåpa ihop.

Så. Nu har jag sex tyger att börja med. Räknar inte med någon vidare fart. Har fortfarande inte fått upp någon taklampa i arbetsrummet... Vissa saker är verkligen svåra att få gjorda. Till att börja med måste jag ju köpa en lampa att sätta upp. Det behövs en som kan ge mycket ljus. Egentligen vore lysrör bäst. Det har jag ovanför bänken i köket. Riktigt bra när man jobbar.

Jag har lite dille på band. Det finns så många fina. Man kan ha dem i håret. Som skärp. Eller varför inte piffa till ett tråkigt klädesplagg?!


Första tyginköpetRandigt. Ränder är väl aldrig ur mode?!


Som jag nämnde i ett tidigare inlägg så har jag fått för mig att jag ska sy. Köpte nyligen en symaskin, men har inte haft lämpliga tyger hemma. Bara lite gardintyger och jag vill sy kläder.

Så nu är jag på turné. Har mellanlandat i Ulricehamn. Här finns ett företag som stickar superfina trikåtyger. De har även tillskärning i samma hus och sen skickas bitarna iväg och blir ihopsydda på annat håll. Det här företaget levererar till bland annat olika barnklädesmärken. Om man ringer och ber snällt kan man få komma in och köpa både tyger och kläder hos dem. Riktigt bra kvalitet till bra priser.

Tyget till vänster ser gråvitt ut men det är gråblått- och vitrandigt. Det till höger är brunturkost. Det var svårt att välja bland allt som fanns. Priserna ligger på runt 60-70 kronor metern. Ingenting för så fin kvalitet. Hoppas jag bara lyckas knåpa ihop något värdigt...


Rådjur
Upprepning. Rådjuren dyker upp gång på gång i konstnären Ulf Ekbergs målningar.


Det är övervägande många konstnärer som har en "grej" för sig. De har ett djur, en figur eller ett ting som återkommer gång på gång i målningarna. Något som liksom, hur konstnären än bär sig åt, alltid lyckas smyga in i verket. Det är ett fenomen som jag fascineras av. Själv hade jag en period (ja, jag vet att jag inte är konstnär) då det alltid blev hjärtan på allt jag målade.

Ulf Ekberg som jag träffade för ett tag sedan hade en grej för rådjur. För honom var det inte rådjuret i sig utan upplevelsen av ett rådjur. Han avbildade efter hur han tyckte att ett rådjur såg ut. För honom handlade det om en känsla. Skörheten, snabbheten och skyggheten kanske. Eller är det bara så som jag ser rådjur?

FavorithörnanStringbord. Nu är bordet på platsen där det var tänkt, där det passar som handen i handsken.


Det är uppenbart att bordet som jag jagade efter hela tiden var mitt. Det är bara att titta på bilden för att inse det. Och genom att titta på bilden är det inte svårt att förstå att detta är min absoluta favorithörna i mitt hem. På hyllan ligger två böcker om Prag. Måste läsa på inför resan i maj. Där ligger också två böcker med två berättelser i varje av Franz Kafka. Har alltid tänkt läsa honom, men det har aldrig blivit av. Nu när jag ska till hans hemland kände jag att det var dags. Ovanpå bordet ligger en bok som jag ska recensera. Den är intressant. Skriven på ett annorlunda sätt. Som ett tankeflöde, mer än som ett berättande.

För att bli uppdaterad om bordjakten läs:
http://kreativalatsidan.blogg.se/2010/february/fynd.html


Knutkavalkad

Knut är en katt för sig. För några nätter sedan delade jag säng med honom. När jag vaknade lade han sig på min mage. Först efter att jag hade gett honom lov så klart. Enda kameran jag hade i närheten var min mobilkamera. Den håller inte så hög klass. Kunde dock inte motstå att fota kissen. Så här är det innehåll lååångt för kvalitet.

Jag ger er - Knut.
Fynd!Stringbord till fyndpris efter jakt.


Ett sådant här bord hittade jag på en säljsajt på nätet. Eftersom jag spanat efter ett liknande blev jag väldigt glad då det fanns i Växjö. Och för 150 kronor. Dock mailade jag och bad säljare om måtten varpå jag fick till svar att det bara var att komma och kolla. Jag svarade att för mig innebar "bara komma och kolla" en 14 mil lång resa. Alltså inte värt. Eftersom han inte svarade på det antog jag att han inte ville sälja bordet till mig. Rättare sagt - jag blev sjukt irriterad.

I går på second hand-turen i Värnamo fick jag syn på ett likadant bord direkt när jag kom in i butiken. Problemet var att en kille också fått syn på bordet. Han satt i säkert fem minuter, vände, vred och fotade bordet. Jag antar att han mms:ade bilden till någon rådgivare.

Jag smög omkring i lokalen. Gick i stora cirklar och höll hela tiden koll på bordet. Ville inte att killen skulle uppmärksamma mig. Efter vad som kändes som en evighet började han röra sig från bordet. Jag började hoppas på det bästa och såg min chans. Gick långsamt närmare. Tittade lite på några byråer som stod nära bordet. Drog i en låda. Jag kände mig som ett rovdjur på jakt. När killen var tillräckligt långt borta så PANG! dök jag på bordet. Vände och vred lite. Kollade efter en stämpel som inte fanns.

Jag såg i ögonvrån att killen var på väg åt mitt håll. Jag låtsades som att jag inte visste att han fanns. Tog bordet under armen och gick till kassan.

Ok. Lite dåligt samvete fick jag. Jag vågade inte kolla på honom. Den där inte finns-grejen kändes som lättaste vägen. Men på second hand är det så - går man ifrån en vara så har man gått ifrån den. Då är det fritt fram. Det vet alla. Han hade ju kunnat ta bordet under armen medan han funderade.

Bordet står nu i läshörnan, bredvid min brunrandiga fåtölj och franslampan. Det blev superfint! Men här får en bild på bara bordet räcka tills vidare. Och just det! Bordet kostade 100 kronor. Klirr.

BarnteckningIdag var jag och en kollega iväg för att träffa konstnären Sixten Fransson. Det var en livfull 80-åring med många historier. Tyvärr hade vi bråttom. Det är värdelöst att ha bråttom när man träffar en människa med så mycket att berätta.

Bland hans konst fanns några tavlor som han "snott" från sina barnbarns teckningar. Han har förstorat dem och gjort dem till tavlor. Som den ovan. Flickan och hunden. Sixten sa att han sålt en för 7 000 kronor och av dem gav han barnbarnet en
1 000-lapp. Inte illa.

Jag gillar i alla fall den här tavlan mycket. Även de övriga "barntavlorna" han hade. De är härliga att se på både när det gäller färgen och motiven. Något att inspireras av även om jag förmodligen inte kommer att försöka mig på något liknande.

Tjusigt värreI Linné i Göteborg finns det bostadsrättshus med så här fina lampor utanför soprummet. I och för sig är lampan väldigt stor, men tänk att ha en sådan här i sin hall. Det hade varit maffigt. Och så är det så himla snyggt med stuckaturplattan runt om lampfästet.

AnvändningsområdenKakfat. Ett kakfat är ju för kakor. Det hör man ju på namnet. Så är det med ganska många saker omkring oss. Det finns ju till och med skålar där det står "godis", "te" eller "chips" på. Gissa om jag blir irriterad på sånt?! Man ska väl kunna ha sina saker till vad man själv vill. Det här kakfaten är brevställ. En plats för lillans napp, bankdosan och diverse småprytlar. Så ska det vara. Basta!

Idémaskinen igång

En kollega kallade mig för allkonstnär för någon vecka sedan. Det var nog något av det finaste att bli kallad. Så kände jag i alla fall. Han påpekade några av mina områden. "Du målar, skriver, fotar..." Även om jag inte skulle kalla mig själv för konstnär så är jag allt för medveten om min spretighet. (Den har en god vän sedan tidiga tonåren omtalat för mig. Spretigheten alltså.) Jag kan liksom aldrig bestämma mig för vad jag ska hålla på med. Ibland är det foto. Ibland musik. I perioder är jag fast i mina färger eller någon ny "bok" som jag skriver på. Eller varför inte flytta och inreda en lägenhet?!

Nu har jag nya tankar på gång igen. Min kära syster lät mig köpa hennes gamla symaskin till ett fantastiskt syskonpris. Än har jag inte haft uppe den för att provköra, men det kommer. För några inlägg sedan skrev jag att jag behöver åka till Borås och köpa tyg. Tanken var då att köpa möbeltyg. Nu är jag inne på (den och) helt andra banor.

Under kvällen har jag suttit och skissat på hurdana kläder jag ska sy. Grunden är en t-shirt. Kanske en vit med en rödvitrutig bröstficka. Eller en turkos med en blåprickig rand längst ned. Jag har många idéer. Tänkte lägga upp några av mina skisser, men det ska sägas att jag inte är särdeles bra på att överföra mina idéer till skisser när det gäller kläder. Inte för att jag är särskilt skicklig med symaskinen heller, men...

Nu är jag i alla fall grymt pepp på att komma igång. Det finns ett företag i Ulricehamn som lagerhåller trikåtyger. Förhoppningsvis kan de släppa in mig och låta mig handla lite. Och sen finns det en superaffär med tyger i Borås. Dit blir det ett besök nästa lördag. Då ska jag med relativt stor säkerhet även träffa en mycket god vän som jag inte sett på länge. Det blir gott.

Får se i morgon om mina bilder klarar dagsljuset. Hur som helst så väntar jag med att lägga upp den. Kan dock säga att mina storslagna tankar inte vet några gränser. Jag har kommit på ett namn till min kollektion samt satt priser på mina kommande t-shirtar. Haha!


A change is gonna comeSam Cooke. Det är en stilig herre som skrivit en av mina absoluta favoritsånger "A change is gonna come".


Ibland händer det att man springer på musik, så där bara av en händelse, som fastnar för en evighet. Så var det med låten "A change is gonna come". Den skrevs och spelades in av r'n'b singer/songwritern Sam Cooke 1964. Första gången jag hörde den var med Fugees och Lauren Hills fantastiska röst. De har i sin version ändrat på originaltexten.

Nästa gång jag hörde låten var det med otippade Lisa Nilsson. Därefter sprang jag för första gången på Leela James. En fantastisk soulröst. Hon hade också gjort en inspelning av låten. Då började jag fundera och leta och insåg att en lång rad av artister faktiskt gjort det och jag tänkte att jag skulle börja samla låten. Det har dock inte blivit något aktivt letande mer än lite googlande och spotifayande.

Förutom de tre redan nämnda har jag en version med Aretha Franklin också. Annars hade den här låten fallit i glömska. Så dök den upp i fredags igen. Med Seal.

Nu måste jag dela med mig av den. Nedan finns texten. Jag länkar till Fugees version.

http://www.youtube.com/watch?v=ErD-uawYMWE


I was born by the river in a little tent and just like that river I’ve been running ever since. It’s been a long, a long time coming, but I know a change is gonna come. Oh, yes it will.

It’s been too hard living, but I’m afraid to die. Cos I don’t know what’s out there beyond the sky. It’s been a long, a long time coming, but I know a change is gonna come. Oh, yes it will.

And then I go to see my brother and I ask him to help me please. And he just winds up knocking me back down to my knees.

There were times when I thought I couldn’t last for long. But I now I think I’m able to carry on. It’s been a long, a long time coming, but I know a change is gonna come. Oh, yes it will.


Första intryck och självkänsla

I höstas pågick en konstmässa i Värnamo. Som det ofta är med konst så var det en hel del som jag inte förstod grejen med. Andra saker var väldigt fascinerade för att det var häftigt utförda eller snyggt gjorda. En liten installation som verkligen frep tag i mig är den nedan. Tre ganska ynkliga och miserabla figurer stod på ett litet podie. De är inte vackra, snarare lite skrattretande. Tänker att deras självkänsla kanske inte är den största. Tänker att andra inte sett deras vackra värde. Men när man lyfte blicken och såg deras skuggor så såg man hurdana de egentligen var. Det fick mig att tänka efter.
Miserabla.Änglaskuggor.


KontaktTågresenärerna mitt emot mig kände inte varandra. Jag kände inte dem. Istället för att prata med varandra, det hade kunnat bli väldigt spännande, så satt alla tre och knappade på varsin telefon. Vi kanske inte var sociala mot varandra, men väl mot någon annan.

DödsfällaTill och från jobbet måste jag passera genom en port. Ovanför porten, på båda sidor, tvingas jag gå under de här vansinniga istapparna. De längsta är uppåt en meter långa. Snacka om potentiel dödsfälla!

Omklädnad

Jag har fyra pinnstolar som jag akutköpte när jag flyttade till Värnamo. Först tyckte jag inte om tyget på dem och tänkte klä om dem illa bums. Men sen fastnade jag för tyget och ville inte alls byta. Bara ett kort tag senare började tyget gå sönder. Så nu bör jag verkligen klä om dem.Jag vill ha något som kan matcha den turkosblå soffan. Skulle kunna vara något brunt, ljust grönt eller något blått. Jag har kikat utan att hitta något. Borde åka till Borås. Tygköparnas paradis!Den här är i alla fall "bara" trasig på kanten. En av stolarna är trasig mitt på. Inte så charmigt...

MusiktipsElin Ruth Sigvardsson släppte förra året sitt fjärde album Cookatoo friends. Hon har producerat det själv. Kan hända det är därför som låtarna känns så genuint ärliga. Elin lekar med melodierna, instrumenten och sången. Det är hårt och det är mjukt. Det är sorgligt och det är uppmuntrande. För mig är det en skiva som håller. Vissa av låtarna växer och blir bättre för varje lyssning. Albumet har en väldigt hög lägstanivå. Allt är bra. Vill man inte köpa så finns albumet på Spotify.RSS 2.0