Hänga

 
Frågan har snurrat i tanken ganska länge. Hur ska tavlorna hängas? På vilken vägg? Bredvid vilken annan tavla? Idag var det dags enligt min planering att ta tag i detta. Med tanke på att jag har putsat fönster, tvättat kläder och lakan, lagat matlådor, handlat mat och andra nödvändigheter så har det tagit mig mer eller mindre hela dagen.
 
Sen innan hade jag målningarna utplacerade runt om i rummet, men jag började med att försöka skapa sammanhängande kollage av dem. Några pusslade jag ut på golvet, några i soffan, några på bordet. Klurigt.
 
 
Jag plockade ner gamla krokar och spikar och torkade av alla väggar med våt trasa. Det gjorde stor skillnad.
 
 
Avbräck för matintag.
 
 
När det här kollaget med nio tavlor skulle upp blev det för mycket för min hjärna. För mycket räkna alltså.
 
 
Jag la mig helt enkelt ner och stirrade ut väggen och efter en stund kom jag fram till hur jag skulle lösa det på enklaste sätt.
 
 
Två väggar klara och den tredje kvar. Den svåraste. Svår för att tavlorna inte lika självklart hör ihop som på övriga två. Här började jag fundera på att byta ut. Ta något gammalt. Ta bort något. Kill your darlings.
 
 
För mycket igen. Glasspaus.
 
Det hjälpte. Lite i alla fall. Jag fick upp alla tavlor.
 
 
Men nöjd? Nä. Den sista väggen känns inte bra. Trots ihärdigt stirrande och klurande kom jag inte fram till några bra idéer. Jag bestämde mig för att släppa det så länge. Tavlorna får hänga som de gör och så får jag känna efter några dagar. Om jag bara hade haft en vägg till...
 
Nå väl. Jag har fått upp dikter också. Det känns roligt! På det stora hela känner jag mig väldigt nöjd med den här dagen. Jag har hunnit med mer än jag hade planerat. Det innebär att jag har kommande kvällar för att fixa med alla kringsaker.
 
Just det. Brorsan och hans sambo var förbi hos mig igår för en exklusiv förhandsvisning. De flyttar i helgen och har inte möjlighet att komma då. En av deras reaktioner var att de upplevde att jag hade så många tavlor. Det är bra. Tänk om det hade känts som få. Det hade inte varit roligt.
 
 

Kommentarer
Postat av: Maja

Spännande! Vilket slit! Jag hade tänkt komma men nu blir det nog tyvärr inte så :-(
Jag önskar dig stort lycka till och ser fram emot att läsa rapporten sen om hur det var.
Kram

2014-04-24 @ 18:38:41

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0