Svar om mitt 2012

Jag tänkte sammanfatta mitt år. Mest för min egen skull. Jag tycker att det är bra att tänka och fundera över året som gått. Med lite perspektiv kan man se saker på nya sätt. Tidigare år jag blickat tillbaka månad för månad, men i år tar jag en frågelista till hjälp.
 
 
Gjorde du något 2012 som du aldrig gjort förut?
Jag bosatte mig i Göteborg. Även om jag alltid räknat Göteborg som min stad har jag faktiskt aldrig bott i den förut. Första gången jag köpte ett månadskort fick jag en euforisk kick. Det var då jag insåg att det var på riktigt, att jag var här för att stanna. En annan sak var att jag sålde min bil och lever således ett bilfritt liv. Det är inte helt igenom enkelt, men jag är nöjd med mitt val.
 
Blev någon i din omgivning föräldrar i år?
Båda mina systrar fick barn. Två riktiga godingar så klart. Sen fick två vänner till mig barn också. En supersöt dotter med världens kalufs. Dessutom fick min morbror barn, så nu har jag 20 kusiner jämnt!
 
Dog någon som stod dig nära?
Tack och lov inte.
 
 
Vilka länder besökte du?
Jag åkte till Island. Det var en resa med jobbet. Vi var i Reykjavik och det var en mysig liten stad med ett fantastiskt omgivande landskap.
 
Är det något du saknade under 2012 som du vill ha år 2013?
Fast anställning.
 
Vilka datum från 2012 kommer du alltid att minnas?
9 januari kommer jag att minnas. Det var den dagen som familjen och jag drog mitt flyttlass till Göteborg. Det var stort. Ett anmärkningsvärt datum var den 16 januari, dagen då min nuvarande chef ringde och erbjöd mig jobbet jag hade sökt. Det var fantastiskt. Min dåvarande kollega B sprang och köpte en vetekrans till kaffet för att fira. Alla var så glada för min skull. Det kändes nästan som att fylla år!
 
Vilken är din största framgång 2012?
Jag får nog nämna de två ovanstående händelserna. Att jag fick jobbet jag så gärna ville ha och att jag flyttade till Göteborg. Två saker som jag själv kämpat för och lyckats med.
 
Största misstaget?
Om jag inte minns några misstag innebär det att jag inte begick några? Förmodligen inte. Det är klart att jag har ångrat mitt beteende några gånger, men det har oftast varit sånt jag glömt kort därpå. Det kan handla om att jag inte sagt ifrån när jag egentligt känt att jag borde eller ett tillfälle som flyktade förbi som jag inte fångade.
 
 
Bästa köpet?
Garderoben till hallen. Det förändrade hela min tillvaro. Något jag också varit oerhört nöjd med är en svart ullkappa jag köpte för 400 kronor på second hand. Jag känner mig väldigt snygg i den och supernöjd varje gång jag bär den. Har fått många positiva kommentarer från andra när jag har den också, vilket så klart är kul!
 
Vad spenderade du mest pengar på?
Bilen, alla gånger, och den sålde jag sen. Nu börjar min svajiga ekonomi stabilisera sig. Det är skönt.
 
Gjorde någonting dig riktigt glad?
Många saker, men det jag kommer på direkt var när min bror ringde och berättade att han och hans sambo väntar barn. Jag blev så glad att jag började gråta efter att vi hade lagt på. Jag börjar nästan gråta nu igen när jag tänker på det. Nu är det inte långt kvar till ungen kommer heller. Om ungen kommer som planerat blir det ett februaribarn precis som jag.
 
 
Vilka låtar kommer att påminna dig om 2012?
"Flytta på dig" "Euphoria" samt hela Linnea Henrikssons album.
 
Var du gladare eller ledsnare detta året jämfört med andra år?
På det stora hela har jag nog varit gladare. Jag är där jag vill vara. Det betyder mycket.
 
 
Vad önskar du att du hade gjort mer?
Målat och skrivit. Det kommer nog att vara en ständig önskan.
 
Vad önskar du att du hade gjort mindre?
I vanlig ordning önskar jag att jag hade stressat och oroat mig mindre, men det är lättare sagt än gjort.
 
Blev du kär i år?
Nej, tyvärr. Jag vet knappt när jag var kär på riktigt senast. Jag blir inte det så lätt. Däremot blir jag ganska lätt förälskad, men det brukar gå över ungefär lika fort som det uppstår.
 
Favoritprogram på tv?
Historieätarna var en fantastisk serie. Så mycket bättre också. Så skönt med ett musikprogram som bara är trevligt. Jag älskar ju Antikrundan också och ser fram emot vårens omgång. Något som berörde mig väldigt mycket var SOS uppdraget.
 
Bästa boken du läste i år?
Jag fick äntligen läst Snöleoparden och Maktens kulisser som är skrivna av journalisten Britt-Marie Mattsson. Nu håller jag på med hennes Vi tolererar inga förlorare som handlar om Kennedyklanen. Mattsson är en skicklig berättare som lyckas skapa trovärdiga och intressanta politiska romaner. Läs henne!
 
Största musikaliska upptäckten?
Att jag inte är så himla hopplös med gitarren ändå. Jag har spelat hela hösten och det blir bättre faktiskt. Har dessutom börjat sjunga tillsammans med min vän J och det är himla kul.
 
Något du önskade och fick?
Jag hoppades på att få förlängning av vikariatet och till att börja med fick jag det. Sen blev jag erbjuden en helt ny tjänst inom samma företag som jag tackade ja till. Det är en provanställning och jag börjar efter nyår.
 
Något du önskade och inte fick?
Fast anställning...
 
Vad gjorde du på din födelsedag?
Jag jobbade. Hade just börjat på nya jobbet då, men tog med mig fika och de sjöng för mig. Det var en tisdag så inget firande. Däremot firade jag med familjen vid ett senare tillfälle.
 
Finns det något som skulle ha gjort ditt år ännu bättre?
Om jag hade fått en annan lägenhet i samma område, fast en som låg på åtminstone andra våningen och som hade balkong.
 
 
Vad fick dig att må bra?
Semestern i somras. Jag var mycket ute vid havet. Även de dagar när det inte var varken varmt eller särskilt soligt. Det är frihet för mig och det får mig att må väldigt bra. Men även att vara med familjen och mina vänner gör otroligt gott.
 
Vem saknade du?
Jag saknar alltid de vänner som inte bor nära mig. I Södertälje, Stockholm, Halmstad, Malmö och Californien...
 
De bästa "nya" människorna du träffade?
Kollegorna J och N som har blivit mina vänner.
 
Mest stolt över?
Jag försöker att var stolt över mig själv och det jag gör. Jag är inte så bra på att vara stolt över mig själv, men jag jobbar på det.
 
Vilken är din högsta önskan just nu?
Det där är en så svår fråga. Självklart vill jag att mina vänner och min familj ska få må bra och ha det gott. Önskar även hälsa för egen del. Men bortsett från det...det hade varit fantastiskt om jag fick skrivit klart min bok och så klart ännu bättre om någon skulle vilja ge ut den. Ja, det får bli min önskan.
 
Här finns återblickar för 2010 och 2011.
 
Gott nytt år önskar jag oss alla!

Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0