Hålan jag kommer ifrån

 
Jag åkte till min gamla hemort igår. Jag flyttade därifrån 2005 och mycket har hänt sen dess. Till viss del känner jag knappt igen mig. På den här bilden syns i alla fall min gamla högstadieskola. Den ska tydligen rivas nu. Jag hade ständig huvudvärk de tre åren jag gick här. Det pågick rejäla renoveringar och man upptäckte stora fuktskador. Det är ju inte bevisat att detta har påverkat min hälsa, men det var under dessa år som jag utvecklade astma och diverse allergier...
 
Konstverket utanför skolan kallas allmänt för Hundbajs i folie. Jag har inte en aning om vad verket egentligen heter. Det är för övrigt den här skolan som brann för några år sedan.
 
 
Genom att vrida mig 180 grader från förra utsikten får man istället den här. Detta är torget. På varsin sida ligger två enplaniga längor med bank, pizzeria, tobaksaffär, frisör, blomsterbutik och konditori. Där har det inte ändrats någonting. Rakt fram låg förr den gamla mataffären, men den brann upp en påskafton när jag var barn. Den byggdes upp igen, men ligger istället runt till vänster om den synliga längan.
 
 
När jag bodde i Gråbo såg den här skolan inte ut så här. Då var det en röd låg byggnad med ett plan till höger och två plan till vänster. Aningens större och säkerligen mycket fräschare nu för tiden. Snygg trappa har man i alla fall fixat.
 
Konstaterade det när jag pratade med en av vännerna jag hälsade på att jag inte skulle känna mig hemma om jag flyttade hit nu. Det är för mycket som har hänt. Både i samhället och rent socialt. Jag har svårt att tro att detta någonsin skulle kunna bli mitt igen. Men, man ska som bekant aldrig säga aldrig.
 
Nu var jag väl orättvis som gav en mestadels dyster bild av hålan jag kommer ifrån. Säga vad man vill om Gråbo, men det är väldigt vackert där. Kanske inte just i centrum, men i omgivningarna. Det är en gammal lantbrukarbygd med många gårdar, öppna fält, skog och härliga skogssjöar. Förresten, om man googlar ortsnamnet är första träffen en helt annan...

Kommentarer
Postat av: Elin

Du kanske skall skriva in där under växten gråbo om orten gråbo??
Wikipedia byggs ju av dess användare :)

Svar: Det finns en egen sida för orten Gråbo, men den om växten kommer upp först :)
Sofie

2013-01-27 @ 17:29:31

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0