Less is more

 
Hösten är fantastisk. Framför allt när solen skiner. Idag tog jag en tunn ulltröja över min skjorta och så klart en sjal om halsen. Det är få dagar som jag inte bär sjal. Typ bästa plagget. Det blev byxor idag, men ingen jacka. Det är frihet på något sätt, att slippa de tunga plaggen.
 
 
En rolig sak. För mig. Jag gick upp en del i vikt under förra året. Mest kanske för att jag slutade bry mig om vad jag stoppade i mig, vilket i sin tur berodde på att jag inte var särskilt nöjd med min tillvaro.
 
I våras bestämde jag mig för att tänka om. Utan att ha vägt mig då visste jag att jag hade nått en topp gällande vikten. Minst tio kilo för mycket. (Vilket inte är jättemycket, men det kunde ju lika gärna blivit tio till och tio till och ...) Jag kände det när jag rörde mig och framför allt märkte jag det när jag klädde mig.
 
För några veckor sedan vägde jag mig. Faktum är att jag vägde fem kilo mindre än jag hade väntat mig. Visserligen kan det vara si och så med vågar. De väger olika och kanske inte helt rätt, men nog hade jag tappat några kilo. Det har jag känt.
 
En morgon i våras drog jag på mig jeansen på bilden, men eftersom jag knappt kunde knäppa dem ålade jag ur dem illa kvickt igen. I morse däremot. Som en smäck. Jag behövde inte anstränga mig för att få igen knapparna och jag behövde inte knäppa upp dem när jag satt ner. Skön känsla!
 
Det måste jag säga också att jag inte ser mig som en bantare. Bland annat för att jag inte bryr mig så mycket om själva siffran för antal kilo. Jag bryr mig om hur jag känner mig och hur jag mår. Mitt sätt är långsiktigt och ingen snabbfix.
 
På veckorna har jag skärp till mig och ätit bra och näringsrik mat. Inte en massa onödiga kalorier och på så vis jobbat bort det värsta sötsuget. Jag har försökt (och lyckats) att succesivt minska portionerna. Sen har jag tillåtit mig att äta gott på helgerna. Det kanske har tagit ett halvår att bli av med några kilon, men det har inte heller känts som en uppoffring. Däremot är det fantastiskt när man märker resultat.
 
Det är ju fortfarande omkring fem kilo kvar som ska bort, men den första biten är alltid den tuffaste. Hepp!

Kommentarer
Postat av: Iris

..låter jättebra!,..jag har gjort lite samma...äter sunt och nyttigt i veckorna och unnar mig njutningar på helgen...funkar jättebra!! kram!

Svar: Det är ett bra sätt det där. Som att återinföra lördagsgodisgrejen :) Kram
Sofie

2012-09-14 @ 08:46:55
Postat av: sara

Så himla bra! och så dessutom massa snygga muskler också av styrketräning!

Svar: Tack! Det är så himla skönt när det går åt rätt håll :)
Sofie

2012-09-14 @ 09:18:18
Postat av: Kajsa

Bra jobbat snygging!

Svar: Tack :)
Sofie

2012-09-19 @ 09:29:49

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0