Sofies chokladbitar

 
För omkring 2,5-3 år sedan höll jag på och experimenterade mig fram till en småkaka som var tillräckligt chokladig för min smak. Det är få kakor utan kakao som hamnar på min topplista. Till slut skrev jag in ett recept i min bok, men sedan dess har jag inte bakat dem igen och jag minns inte hur de smakade. Idag bestämde jag mig för att göra dem. Först hackade jag chokladen och lät den ligga framme.
 
 
Sen tärnade jag smör, i med det tillsammans med sirap, socker och vaniljsocker i mixern och körde tills det blev en jämn smet och sedan i med resten. Här gäller det att bara blanda ihop snabbt för att inte chokladbitarna ska skäras ner till smulor.
 
 
Det slutliga blandadet får man göra för hand. Behöver jag säga att den här kakdegen är magiskt god?
 
 
Sofies chokladbitar
 
200 g smör
2 msk ljus sirap
1,5 dl socker
2 tsk vaniljsocker
 
Rör till jämn smet
 
3 msk kakao
4 dl vetemjöl
1,5 tsk bikarbonat
ca 100 gram hackad mjölkchoklad
 
Blanda ner snabbt.
 
Om smeten blir för mjuk och kladdig kan man ställa in den i kylen någon timma. Dela den i två delar och forma två korvar som blir cirka 4-5 cm i diameter. Skiva sedan 15-20 bitar per korv. Lägg på två plåtar. Grädda i mitten av ugnen i 175 grader i 5-8 minuter. Jag vet att tidsangivelsen är vag, men det beror så mycket på ugnen och hur tjocka skivor man gjort, men se hur mina färdigbakade ser ut på sista bilden och jämför. Så ska de se ut! Och just det. Kakorna är goda. Väldigt goda.
 
 

Kommentarer
Postat av: Martina

Nybakat på skolvägen. Mums!!!

Svar: Gött!!
Sofie

2014-04-16 @ 20:22:15

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0