Glutenfria pannkakor

 
 
 
 
Ni känner nog igen den här bilden. I alla fall ni som följer mig på instagram. Jag gillar pannkakor och lagar det relativt ofta. Framför allt dagar när jag känner mig hängig och inte har någon färdiglagad mat i kylen att ta till. Pannkakor går fort och kräver inte särskilt mycket energi att göra. Passar bra dagen efter migrän.
 
 
Idag gjorde jag dem på glutenfritt mjöl för första gången och jag använde mjölet på bilden. Mjölet är en mix av råris, majs, bovete, betfiber och psylliumskal. Sen är det lite tråk i som förtjockningsmedel av potatisstärkelse kärnmjöl samt tre E-ämnen. Hur smakade pannkakorna då?
 
 
Inte riktigt lika gott som vanligt. Jag vill gärna snurra upp en och annan pannkaka på gaffeln och glufsa i mig utan något till. Mina vanliga pannkakor är så goda och nästan bäst utan sylt på. Men inte dessa. Tyvärr. Smaken går åt grahamsmjöl. Lite mustigare. Smeten blev väldigt tjock så jag fick ta i mer mjölk än jag brukar. Trots detta blev det ändå fin konsistens på pannkakorna när de var färdigstekta.
 
 
Men med sylt kände jag ingen skillnad. Jag ska testa vidare. Gillar inte produkter med massa E-ämnen och annan skit i. Det måste finnas bättre vägar att gå. Mätt blev jag i alla fall och det var ju syftet.

Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0