Picknick på Ramberget

 
Igår hade jag min vän J på middag och jag hade bestämt att vi skulle äta utomhus. Picknick! Kall mat således. Jag gjorde två sorters minigratänger. En med fetaost och spenat och en med soltorkade tomater och svarta oliver. Recept i slutet av inlägget.
 
 
Grönsakerna är ju som bäst så här på sommaren. Så jag gjorde en sallad. Förutom det på bilden hade jag även i galamelon, fetaost och oliver.
 
 
Jag hade även kallrökt lax och en krämig guacamole, som jag för övrigt blev otroligt nöjd med.
 
 
 
Snygg brud i motljus på Ramberget.
 
 
Till maten drack vi så klart franskimporterat vin.
 
 
Vi hade det riktigt gött och satt kvar till solen hade försvunnit.
 
 
Underbara Göteborg!
 
 
Recept på ungefär 18 minigratänger:
 
2 ägg
2 dl vispgrädde
0,5-1 dl riven ost
salt, svartpeppar och chilipulver
 
Vispa ihop ingredienserna och pytsa ut en skvätt blandning i botten på varje form. Jag tog en matsked (besticket) i varje. Lägg i valfri fyllning. Jag hade som tidigare nämnt svarta oliver och soltorkade tomater i den ena och spenat och fetaost i den andra. Därefter fördelade jag resten av äggblandningen, vilket var ungefär ytterligare en matsked i varje.
 
Grädda sedan i 225 grader till gratängerna fått fin färg och inte dallrar. De är lika goda varma som kalla.
 
Recept på guacamole enligt mig:
 
2 avocado
1 dl creme fraiche
1 vitlöksklyfta
0,5-1 msk citronsaft
3 msk olivolja
salt, chilipulver
 
Både citron och vitlök ska man ju ha i efter smak. Citronen gör att avocadon inte blir mörk, men jag tycker det är väldigt gott när syran tränger igenom. Olivoljan gör att röran får en rund, fin smak.

Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0