Kollektivtrafikens fördelar

Läste just en sammanställning från en undersökning gjord av Trivector. Jag klipper direkt:
 
"De som reser kollektivt är friskare än dem som kör bil. Kollektivtrafikresenärer går eller cyklar ungefär fyra gånger så mycket som bilister och det är just den här fysiska motionen som gör att kollektivtrafikresenärerna ökar sin hälsa. Promenaden eller cykelturen till och från bussen, spårvagnen eller tåget medför i och för sig att man utsätts för olyckor, buller och luftföroreningar i något högre grad, men de positiva effekterna från fysisk aktivitet i samband med kollektivtrafikresande är så stora att de väger upp för de negativa effekterna.
 
Trivector Traffic har undersökt på vilket sätt och i vilken omfattning som kollektivtrafik bidrar till ökad folkhälsa. I projektet har man jämfört hur olika färdsätt påverkar hälsan.
 
- Vi har studerat risken för att skadas eller dödas i en trafikolycka, exponeringen för hälsovådliga luftföroreningar, exponeringen för trafikbuller samt fysisk aktivitet i form av gång och cykling i samband med kollektivtrafikresor, berättar Anna Clark, projektledare på Trivector Traffic."
 
Over and out.

Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0