Bygga ett arbetsbord

 
Jag berättade igår att jag håller på och bygger ett arbetsbord. Med bygger menar jag att jag håller på och väljer ut vilka beståndsdelar arbetsbordet ska ha och hur man på bästa sätt ska få dem att passa tillsammans. Ovan ser ni själva bordet. Jag har tänkt att använda två bänkskivor som sätts ihop på mitten. I hörnen sätter jag teleskopben. Maxhöjden är 107 centimeter, men jag tror att omkring 100 blir en bra höjd. Skivorna kommer att sättas ihop med en kraftig tvärregel i varje ände.
 
 
Under bordet ska jag ha två hurtsar. Förmodligen blir det bänkskåp för kök. Jag hade tänkt att ha en med hyllor och en med lådor. Första tanken var att bänkskivan skulle monteras på hurtsarna och kanske bara ha två teleskopben, men efter en massa funderande med pappa kom jag till slut fram till att det absolut bästa måste vara att ha fyra ben och hurtsarna fria och kanske helst på hjul. På så vis kan jag använda själva bänken som matsalsbord genom att bara rulla undan hurtsarna och sänka bordet. Teleskopbenen jag valt går att sänka till 70 centimeter.
 
Det här kommer att bli precis hur bra som helst! Bättre arbetsbänk och mer förvaring. Smart förvaring. Om jag bara sätter en hylla i ena skåpet kommer jag att kunna ha mina taveldukar där i. Perfekt. Det andra skåpet kommer inte vara svårt att fylla.
 
Min snälla pappa har lovat att komma och hjälpa mig att bygga samman allting och innan dess ska jag bara bestämma vilka delar jag ska ha. Från början kändes det givet att ha ett skåp med hyllor och ett med lådor. Nu när jag sitter och räknar på priset kanske jag ändrar mig. Skåpet med lådor med måtten enligt ovan kostar 1 360 kronor. Skåpet med hyllplan kostar 505 kronor. Att köpa två skåp med hyllplan skulle alltså spara mig 800 kronor. Om jag väljer två av den billigare sorten kommer hela rasket gå på 2 417 kronor annars 800 till alltså.
 
Jag har råd att köpa en av varje, men frågan är om det är värt det och om det är det mest optimala. Det är vad jag har att fundera på nu. Klura, klura, klura...
 
Förresten är samtliga möbler vita. Det var bara lättare att illustrera dem gröna. Däremot tänker jag köpa gröna knoppar. Det blir fint!

Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0