Shopping i Bäckebol

 
Det är livsfarligt att befinna sig i en butik som Stoff & stil. Det finns så många fina och roliga tyger. Jag och M var där idag. Hon lyckades hålla sig själv hyfsat i styr, men det lyckades inte jag. Visserligen köpte jag bara ett tyg mer än vad jag hade planerat.
 
 
Jag har en svart trikåkjol som jag använder väldigt mycket därför har jag tänkt att sy fler så jag får större variation. De tre tygerna till höger har jag tänkt ska bli kjolar. Det djurmönstrade tyget hade jag spanat in på nätet, men trodde inte att kvaliteten skulle vara bra till kjol, men det var det. Jag hade hoppats hitta ett petrolfärgat tyg och gärna ett vinrött. Det blev ett grönt istället och det duger lika bra.
 
Tyget till vänster är en blandning mellan akryl och ull. Tyget är tunt och luftigt och väldigt skönt. Det fanns i flera färger och jag hade bestämt mig för en ljunglila färg, men precis när jag skulle låta klippa upp mina tyger fick jag syn på det blå och blev alldeles till mig. Det är min absoluta favoritblå. Svårt att beskriva den, men en blandning mellan lavendelblå och åskblå. Passar finfint till mina ögon. Vad jag ska ha tyget till vet jag inte. Kanske en klänning eller tröja. Jag köpte i alla fall två meter. Huvudsaken är att det blir kjolar av åtminstone två av tygen. Tygerna gick på 300 kronor. Får jag ut fyra användbara plagg på det - superbilliga kläder i så fall!
 
 
Det blev en sväng på Ikea också. Där fanns det här roliga tyget. För den som inte tål gran.
 
Jag skrev detta på facebook igår och det sammanfattar min tillvaro just nu: "Packar upp, stuvar om, packar ner, skruvar upp, sorterar, minns, skrattar, fäller en tår, hänger upp, viker ihop, lägger in, pustar."
 
Allt det här grejandet och omstuvandet har lett till att jag behöver lite nya förvaringslösningar. Det var mitt främsta mål med att åka till Ikea. Fyra tygboxar blev det. Bland annat två till alla mina sjalar som fullständigt svämmar över den lilla låda de nu ligger i.
 
Jag passade på att köpa nya skärbrädor och ett bestickställ som jag länge tänkt göra. Det blev några ljus också. Det är ju den tiden nu. Jag tänder ljus varje dag. Allra helst på morgonen. Det är så mysigt att komma upp och tända ljus innan man tänder lamporna.
 
Nu vet jag att det funkar bra att åka buss till Bäckebol också. Så länge man inte köper mer än man kan bära...

Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0