Den om rödbetan

 
Ska du hem och blogga undrade en kollega när jag sa hejdå för att gå hem. Nja, svarade jag. Jag har ju redan bloggat idag och har inget nytt planerat. Men, jag har svårt att hålla mig ifrån. För några dagar sedan köpte jag färska rödbetar. Det åt jag väldigt mycket i början av året och tröttnade, men nu fick jag sug igen.
 
Det blev ugnsbakade rödbetor med morötter och fänkål. Fänkål är en stor favorit. Om inte annat luktar det fantastiskt när den tillagas. På med olja, flingsalt och svartpeppar. Rödbetorna tar ganska lång tid i ugnen. Jag orkade inte vänta tills det vara helt mjuka för jag var så hungrig.
 
 
Det här rotsakerna är till och med fina i slasken.
 
 
Rödbetsblandningen åt jag med en stekt laxfilé och en kall sås på creme fraiche kryddad med salt, svartpeppar och massa chilipeppar. Underbart gott!

Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0