Arvsrätt och anhörigvård

 
Jag ska försöka att inte tjata hål i huvudet på er med mitt skrivprojekt, men jag vill bara dela några tankar. Självklart snurrar ju mina karaktärer omkring som i en tumlare i skallen på mig.
 
Igår när jag inte kunde sova klurade jag ut en dialog mellan två personer. Den dialogen kommer att vara avgörande för den relationen. Alltså en ganska viktig dialog. Lika mycket i vad som sägs och vad som inte sägs. Jag har en tydlig bild av hur jag vill att det ska framstå och för att inte glömma låg jag och knappade in allt i telefonen.
 
I samma veva kom jag underfund med vad huvudkaraktären ska få för jobb. Jag var så himla nöjd när idéen damp ner. Jag klurade även på ett sorgligare avsnitt i boken och då började jag grina.
 
Angående bilderna ovan. Berättelsen utspelar sig i Göteborg. Alltför få böcker gör det, tycker jag. Därför har jag också låtit den göteborgska miljön bli en del av boken på ett tydligt sätt. Jag namnger gator och spårvagnslinjer. Butiker och kaféer ligger där de ligger i verkligheten även om jag kanske inte namnger just dem.
 
Det kommer krävas en del research fram över. Bland annat skulle jag behöva tala med någon yrkeskunnig inom arvsrätt, men också anhörigvård/personlig assistans. Har ni tips på behjälpliga inom dessa områden får ni gärna höra av er!

Kommentarer
Postat av: Kajsa

Jag kan arvsrätt hyfsat, det är sådan juridik vi hanterar i rådgivningssituation, och kan jag inte tar jag lätt reda på, vi har två jurister på jobbet. Om du vill ; )

Svar: Superbra! Jag återkommer på något sätt.
Sofie

2012-10-17 @ 20:47:26
Postat av: Sonja

Och jag har ju jobbat som personlig assistent under tre år! Om det kan vara till någon nytta.

Svar: Tack, jag ska ha det i åtanke. Främst är jag nog ute efter någon från andra sidan av saken. Typ en utredare eller liknande. Alltså den som avgör vem som får assistans eller vård i hemmet.
Sofie

2012-10-19 @ 05:55:35

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0