Ljuskronor och grodlår

 
Jag och min kollega P blev inbjudna till pressvisning av Palace som under ett års tid har genomgått en rejäl renovering. Eftersom jag inte har varit där tidigare har jag inget före och efter att jämföra med, men vad fint det är där! Det finns en enorm historia i husets bakgrund med Sveriges största konstnärer inblandade, en historia jag inte hade en susning om. Detta har hur som helst varit en stor inspiration för designteamet.
 
 
Till att börja med fick vi en smarrig drink.
 
 
Denna lampa har så klart tillkommit i inspiration från målare från förr. Superläcker. Nästan så jag blir sugen på att göra en egen variant.
 
 
Ett bord i matsalen såg ut som rena rama paletten.
 
 
P spanade in pensellampan.
 
 
En trappa upp återfinns den här salongen. Inbjudande? Konstnärerna som hängde här var bland andra Anders Zorn, Bruno Liljefors och Carl Larsson. Dessa rörde sig också en hel del i Paris och inspiration har även hämtats därifrån.
 
 
Det var olika lampor i princip alla rum. Den ena snyggare än den andra. Och alla rum stod för olika saker.
 
 
Räven. Bruno Liljefors.
 
 
Det här golvet hade jag kunnat tänka mig. Som en ateljé.
 
 
Och i taket stod målarprylar runt om.
 
 
I det här rummet hade man försökt återge en kvinna från en målning. Detta är taket som ska vara kvinnans underkjol.
 
 
Många härliga detaljer.
 
 
Vi pratade med den kreativa chefen bakom designteamet och han berättade att han gillade att samla ihop saker som tillsammans berättade en historia.
 
 
Alltså, lampan!
 
 
Tänk den på en toalett!
 
 
Utsikt över Brunnsparken och Gustav Adolfs Torg.
 
 
Takkronan underifrån.
 
 
I morgon är det visning för den finare ligan och på fredag öppnar stället för allmänheten. Bråda dagar för alla hantverkare. Dessa fanns det gott om i hela huset.
 
 
En faun.
 
 
Många lampor blir det.
 
 
Efter rundturen slog vi oss till bords. Vi satt tillsammans med tidigare nämde kreative chef samt en profil från P4 Göteborg. Det var mycket trevligt. Vi skrattade högst, tror jag ...
 
 
P4-snubben körde en spontanintervju med kocken Martin Löfstedt. Det var en mycket mer lättsamt och rolig intervju än bilden ger sken av.
 
 
Pancostekta grodlår med en sås av citron och lime. Första gången jag åt grodlår. Det var gott. Köttet i sig smakade inte så mycket utan det var själva paneringen och såsen som gav mest smak. Nu kan jag i alla fall checka av den. Vi fick anklever också. Första gången jag åt det med. Vi fick en terrin på chèvre med fikonmarmelad och valnötter. Smakrik klassiker. Vi fick pastisflamberad korv med paprika och lök. Här var det tre fel av tre möjliga. Jag stod över den rätten. Den femte förrätten vi fick smaka var ett knäckebröd med två sorters sill och västerbottenost.
 
 
Varmrätten blev också en slags avsmakning. Ratatouille med aioli.
 
 
Tryffelrisotto med säsongens primörer, vilket var svamp. Plus några skivor parmesan. Fantastiskt god.
 
 
Vi fick smaka på derar variant av räksmörgås. Den var väl som räksmörgåsar är mest. De hade även en egen variant av Ceasarsallad och den var väldigt god. Den sista rätten var oxfilé med anklever samt baconrullad sparris. Jag smakade på filén, men den var för blodig i smaken för mig.
 
 
Till efterrätt fick oss två smakprov. Choklad- och nougatterrin med havtornsorbet. Galet gott!
 
 
Ostkaka med hjorton och kardemumma. Mumma är ett mycket bra slutord för den här avsmakningen. Min mage är kaos nu, men det var det värt. Alla gånger!
 
 
Till och med i köket blev vi insläppta. Sånt tycker jag är superspännande.
 
 
Högste chefen i köket Martin. Supertrevlig. Han lät mig och P kika in i en av kylarna. Redan nu förberedde man sig för julbordsanstormningen om några veckor.
 
Ja, nu blev det mycket reklam, fast det är inte därför jag skriver detta. Mitt syfte är att dela med mig av upplevelsen jag fick. Många av oss kanske aldrig kommer innanför de där dörrarna. Nu har ni fått en liten glimt.
 
 
 

Kommentarer
Postat av: Maja

Tack för att du delade med dig! Kul att ta del av. Kanske man ska ta sig dit.

Svar: Restaurangen, baren och salongen är alltid öppen för allmänheten så en del av glansen kan alla ta det av :)
Sofie

2012-11-08 @ 21:02:16
Postat av: Elin

Ujujuj nu blev jag riktigt avis känner jag!

Svar: På grodlåren? ;)
Sofie

2012-11-08 @ 22:29:57
Postat av: unga fröken karlssons Esteterier

W O W !! säger jag bara. Måste ta mig dit någon dag, verkar ju helt fantastiskt!

Svar: Förr kallades stället för Jurassic Park just på grund av den höga medelåldern. Vi var där på aw med jobbet igår. Nog för att det var hög medelålder, men jag tycker att det var en trevlig stämning. Framför allt en fantastisk miljö!
Sofie

2012-11-10 @ 14:28:34
URL: http://www.esteterier.com

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0