Fyra grymma artister

Pressbild.
 
Jag har sagt det förut. Loreen blev en av mina favoriter redan när hon var med i Idol 2004. Som så många andra försvann hon som artist efter programmet och jag saknade henne. Plötsligt dök hon upp igen och det är vi uppenbart många som är glada över.
 
Nyligen kom hennes album Heal. Det är så himla bra! "Euphoria" är så klart med, men den har jag hört mig trött på nu. "Sober" är med liksom "My heart is refusing me" i en uppdaterad version. Här finns nya singeln "Crying out your name" som jag tycker mycket om, men min nya favorit är "Everytime". En låt som är något nedtonad som lyfter fram Loreens fantastiska röst.
 
Det är inte bara Loreen som är bra. Det finns ju ett gäng andra artister vars skivor jag lyssnat en del på. Tänkte nämna tre. Faktum är att alla tre har varit med i Idol. Först vill jag nämna Linnea Henriksson och hennes album Till mina älskade och älskare. Hon har jobbat tillsammans med Orup. Det säger ju en del. Låtarna "Alice" och "Mitt rum i ditt hjärta" är väldigt bra.
 
Vi har den färskaste av dem; Moa Lignell med Different path, som jag absolut tycker är värt några lyssningar. Jag tror att hon kommer att utvecklas och bli ännu bättre. Till att börja med var jag oerhört förtjust i låten som hon dängde till Sverige med: "When I held ya". Den är en outsider på plattan och många av de andra spåren är bättre. Lyssna på "Calling". Moa har ett eget uttryck både i sin ton och i sitt uttal. Jag gillar henne.
 
Sist ut vill jag tipsa om Agnes som vann Idol året efter Loreens medverkan. Hennes album Veritas gillar jag. Jag gillar Agnes röst. Hon och Loreen är ju lite i samma genre, men vitt skilda som artister. Singeln "One last time" bör man höra, men är du ändå igång så lyssna på "Nothing else matters" också. Tung så jag gråter.

Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0