Sommarsysslor



Jag har semester fyra veckor i juli.
Egentligen har jag inga planer alls och det känns helt fantastiskt skönt. Jag är ju redan där jag vill vara och beroende på väder kan jag göra dagsutflykter åt olika håll. Trots att jag inte har planerat finns det några saker som jag längtar efter att få göra. Bland annat har jag en växande längtan att läsa.

Som barn läste jag mängder med böcker. Cyklade till biblioteket efter skolan (om jag inte lånade från skolbiblioteket) och fyllde ryggsäcken med böcker. På senare år har det blivit allt mindre av bokslukeriet. Jag saknar det. Att läsa är underbart. En stilla sysselsättning för kroppen som ändå håller hjärnan igång.

Läsa kan man göra över allt. Det är lite så jag tänker att jag ska göra också. En filt, kanske en liten kudde, en bok, en flaska vatten och en park, en klippa, en soffa, en trappa, en bro, en ... ja, som sagt. Boken kan följa med över allt.

Jag gillar att läsa vardagliga berättelser där relationerna står i fokus snarare än själva händelserna. Gärna dokumentära böcker där livsöden får liv. Jag undviker deckare och fantasy. Gärna svenska författare eller brittiska och franska. Överös mig med tips!

Bilderna:
Anna Gavalda: Tillsammans är man mindre ensam
Detta är en av mina absoluta favoritböcker. Jag har läst den säkert fem gånger och älskar den lika mycket varje gång. De trasiga figurerna som blir hela tillsammans.


Michelle Magorian: Hemlängtan
Även den här en ständig favorit. Har läst den mer gånger än jag kommer ihåg. Senast förra året. Trots att den mest riktar sig till unga läsare i åldern typ 10-14 år. Den är hjärtskärande och fantastisk.

Kommentarer
Postat av: Martina

Jag är löjligt föfrtjust i Haruki Murakamis böcker, tror att du skulle kunna gilla dem också. Norwegian wood var den första jag läste, grymt bra! Selma Lagerlöf har jag läst en hel del det senaste också, hon skriver fantastiskt! Happy reading =)

M

2012-06-14 @ 22:51:57
Postat av: Sofie - Kreativa latsidan

Tack för tips. Ska sätta upp dessa författare på min lista.

2012-06-15 @ 11:24:28

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0