Bokrecension - Saker min sambo och jag tyckte olika om



Saker min sambo och jag tyckte olika om av Sabina Strand

I morse vaknade jag tidigt. Gick upp och slängde i mig lite yoghurt. Den obligatoriska morgontekoppen fick följa med tillbaka till sängen tillsammans med nästa bok. Nu är den utläst och jag kan garantera er att jag inte kommer att läsa i den här takten hela sommaren. Om jag gör det kommer jag inte hinna vara social ens och det vill jag ju vara. Social.

Även i denna bok är det relationerna som står i fokus. Detaljer som stad, namn och yrken är utlämnade, vilket inte alls spelar någon roll då de inte har någon inverkan på den röda tråden.

Den kvinnliga huvudkaraktären är 37 år och har en 13-årig dotter. Kvinnan träffar en frånskild trebarnsfar och efter några månader flyttar de ihop. Han liksom övertygar henne om att det är det enda rätta. Som så mycket annat. Som att hon inte får behålla lyckan i att ett barn växer i henne. Kvinnan krumbuktar på alla tänkbara sätt för att behålla husfriden. Men det hjälper inte för han lämnar henne. Säger att hon inte går att leva med.

Det är en ganska tung berättelse om att bli manipulerad långt bortom sig själv. Men den här boken är inte tung att läsa, eftersom hela boken har en ironisk klang. Däremot kan den bli lite rörig, eftersom vissa saker berättas om igen. Fast på nya sätt.

Boken skrevs som ett bloggprojekt, men eftersom bloggen inte uppdaterats sedan 2009 bryr jag mig inte om att länka till den och någon annan hemsida hittar jag inte för den här författaren.

Trackback
RSS 2.0