Bland skålar och bord



När flytten väl var överstökad fick tröttheten ta ut sin rätt. Det blev inte många knop igår. Som jag skrev begav jag mig dock till Holmens marknad på jakt efter ett bord att ha i köket. Som synes på bilden ovan har jag ett skåp som bord just nu. Så ska det inte vara i fortsättningen.

Stolarna (två stycken) skaffade jag för rätt länge sedan, men de har bara stått i mitt förråd för att de inte har passat in i Värnamo. Nu ska jag ha dem i köket. Väggen bakom ska jag tapetsera om eller måla. Antingen vit eller ljus, ljus grön.




På Holmens marknad hittade jag dessvärre inget bord. Däremot en klänning och skålen till vänster på bilden. Irriterande nog tycker jag alltid att de finaste sakerna är saker som säljarna också värderar högt. En kruka - Rörstrand 250 kronor. En porslinsflicka i precis rätt turkosgröna färg för att matcha vardagsrummet - (kommer inte ihåg märket) 85 kronor. Urtjusig ljust turkosblå vas med mönsterslipning - 150 kronor.

Dyrt kanske man inte kan kalla det egentligen, men när man tänker att man betalar för någon annans skräp då är 250 kronor mycket för en kruka. Skålen jag slog till på kostade 50 kronor.

Jag hade vägarna förbi marknaden idag också. Slank bara in en snabbis och alldeles innanför dörren stod "mitt" bord. Det fanns inte där igår och jag hade inte tänkt att gå in idag. Ingivelse. Jag var så fruktansvärt kissenödig så jag orkade inte ta bordet med mig, men jag reserverade det och ska hämta det i morgon förmiddag har jag tänkt.

Insåg att man måste tänka ett varv extra när man inte har tillgång till bil. För att få hem bordet måste jag först bära det under kvarts lång promenad till vagnen, åka tre hållplatser och sen bära 500 meter till. Jag kände på bordet och det var lätt, men med tanke på min då sprickfärdiga blåsa pallade jag inte att bära.

Trackback
RSS 2.0