Reaktioner




Första natten i nya lägenheten
är avklarad. Jag har sovit som en stock. Känner mig lite öm i musklerna idag. Framför allt vaderna, vilket nog tyder på att jag har burit med benen mer än ryggen. Det är bra.

Jag tänkte bjuda på några reaktioner. Först två fakta som redan tidigare var kända för mig, men som är till lägenhetens fördel. Båda bilderna är tagna från mitt vardagsrumsfönster. På översta bilden syns hållplatsen där buss 99 går. I andra riktningen tar den mig till Nordstan på sju minuter.

På den andra bilden kan man skymta en blå vägskylt på ett broräcke. Där är spårvagnshållplatsen som erbjuder fyra olika linjer in till stan.

Första blicken in i det tomma vardagsrummet i går så tänkte jag: "Shit vad det är litet! Mina möbler får aldrig plats!" Jag mindes rummet som större än det var, men sen fick mina möbler plats i alla fall. Kanske inte riktigt som jag hade tänk, men näst intill. Jag mindes den ena väggen som mer utåtvinklad än den var.

Jag är väldigt noga med vatten och dess smak. Jag är nämligen uppvuxen på landet där vi hade egen brunn i skogbrynet varifrån vi fick vatten som smakade himmelskt gott! Därför var jag lite orolig när jag spolade igång kallvattenkranen och hällde upp ett glas. Fin, klar färg. Fin smak! Yes.

En annan grej med vatten är trycket. Även där blev jag glatt överraskad. Att det går åt en halv evighet för att fylla en kanna med vatten är verkligen ett ilandsproblem jag klarar mig utan. Testade duschen igår. Det var sannerligen välbehövligt efter en dags bärande och slitande. Bortsett från nackdelen att varm- och kallvattnet kommer i separata kranar så kan man få det både hett och iskallt. Superplus!

Ett annat superplus är att jag har tvättstugan i mitt trapphus. Behöver bara ta mig ner en våning. Rena lyxen i jämförelse med Värnamo där jag måste ta mig två trapphus bort.

På minussidan hamnar än så länge lyhördheten från gatan, att ytterdörren har nyckelhål samt fåtalet garderober.

Nu ska jag åka till Holmens marknad och se om jag har tur. Jag är ute efter en snurrpall som jag har tänkt att göra ett köksbord av. Ännu bättre kanske är om jag hittar det perfekta bordet.


Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0