Pimpa kladdkakan



Kladdkaka är min favoritkaka och kommer alltid att vara tror jag. Kladdkaka har varit min grej sen jag gick i mellanstadiet. Innan var det moccarutor, men det var lite meckigare att göra. Kladdkaka går på ett kick.

Tidigare har den varit helig för mig. Den ska vara som den ska vara. På senare tid har jag dock börjat tänja på gränserna lite. För ett tag sedan gjorde jag en vanligt kaka i rund form, men så bredde jag över en creme gjord på philadelphiaost, florsocker och saft från lime. Skalet från limen rivs och strös över. Väldigt gott med syran mot sötman.

Man kan ju också göra muffins. Jag gjorde efter mitt vanliga kladdkakerecept, men pillade i lite bakpulver. Jag klickade ut smeten i formar och strödde över hackade hasselnötter. Galet gott.


Kladdkakemuffins med nötter

2 ägg
3 dl strösocker

Vispa pösigt och blanda sedan i:

1,5 dl vetemjöl
4 msk kakao
1 tsk vaniljsocker
0,5 tsk bakpulver
1 krm salt
100 gram smält smör

Klicka ut i formar. Strö över hackade nötter.

Kör muffinsen på 175 grader i typ tio minuter i mitten av ugnen. Håll koll på dem. De ska höja sig och vara på väg tillbaka innan de är klara. Det är lätt att köra dem för länge. Då blir de som knäcke.

Gör jag vanlig kladdkaka vispar jag aldrig ägg och socker. Då bli kakan luftig istället för kladdig. För en vanlig kaka blandar jag de torra ingredienserna, sen i med smöret och sist äggen.

För att få den bästa kladdkakan så ska man ta ut den när den fortfarande är rejält kladdig. Låt den svalna och frys den sedan. Då blir den kladdiga kärnan fast, men perfekt.


Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0