Möbler jag inte vill ha



Här kommer lite funderingar från min tur på Ikea. Jag är inte överförtjust i vita möbler. Däremot har blomsterbänkar en särskild dragningskraft på mig. Fråga mig inte varför för jag är urusel med växter. Men skulle jag skaffa mig en blomsterbänk skulle jag hellre ha en gammal.



Likadant med den här. Jag skulle hellre ha en gammal, men jag måste säga att jag verkligen gillar formgivningen på möbelserien Ikea Stockholm. Lika stilrena och praktiska som möblerna från 50- och 60-talen.



Jag är ute efter ett arbetsbord till en hyfsad peng. Efter några lovar fram och tillbaka föll jag för det här. Inte för dess vackra yttre utan för att det går att justera höjden på det. Jag gillar också att benen tar minimalt med plats och lämnar golvytan tom.



Dessutom kan man montera sån här fiffig hylla på bordsskivan. Jag får en bild framför mig av penselburken som står till höger och i min medfarna trälåda krälar alla färgtuber. Inte helt omöjligt att jag målar eller klär om bordskiva och hylla för att slippa det vita.

Vardagsrummet kommer tvingas lämna plats för en kreativ hörna. Undra om det kommer att göra rummet stökigt eller om det bidrar med ett skönt uttryck? Det återstår att se.



Jag skulle även behöva en bra hatthylla i hallen. Den här gillar jag. Handskfack, mössfack och diversefack. Ovanpå kan jag radda upp några handväskor.

Ikea är fantastiskt på många sätt och vis. Bra möbler för en relativt billig peng. Det är bara det att jag tycker det är dötrist att handla där. Själlöst. Jag är på jakt efter en bra garderob. Då är Ikea super, men egenligen vill jag handla så lite som möjligt där. En schysst hatthylla borde man kunna hitta på loppis väl? Har inte gjort det hittills visserligen, men så har jag aldrig letat heller.


Kommentarer
Postat av: Elisabeth

Skrivborden kan jag rekommendera. Vi har två av denna varianten och de är mycket bra. Som du skriver så tar de minimal plats på golvet, det är toppen. Hoppas du har det bra Hashi och att du kommer trivas i din nya stad! Kram

2012-02-03 @ 10:49:41
Postat av: Sofie - Kreativa latsidan

Vad bra! Jag har redan bestämt mig för att slå till på bordet. Jag har det fint i min röriga tillvaro, men angående kaoset så kan det bara bli bättre :) Hoppas allt är bra med dig också Bashi. Hörde av B att ni kanske rör på er. Lycka till! Kram

2012-02-03 @ 11:37:01

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0