Min julafton

 
Så här såg vår julafton ut. Hela familjen samlades hos mamma och pappa utanför Ulricehamn. Jag, brorsan och hans sambo åkte dit redag i söndagskväll och hade en lugn kväll i soffan. Strax efter 11.00 igår trillade övriga fyra syskon med familjer in. Vi fikade och sen satte julmatslagandet igång. Vi brukar hjälpas åt allihop. Det är mysigt och inte särskilt betungande för någon.
 
När det började mörka sprang jag ner i källaren och bytte om. Plötsligt fick de som satt i vardagsrummet syn på en tjock, svartklädd tomte som härjade utanför fönstret. Kastade snö, dansade kring granen och vinkade åt barnen därinne. Det är en tacksam roll att spela och turligt nog var det inga barn som var rädda för tomten.
 
Framåt kvällningen mölade vi godis och mamma lottade ut vantar, mössor, sockar, väskor och annat som hon stickat och samlat på lager under hösten. Fyra av syskonen åkte hem medan jag, ena syrran och hennes familj stannade över natten. I morse tog vi det bara lugnt. Packade ihop, röjde och åkte sen hem till Göteborg igen.
 
Ett härligt julfirande är över för min del. Nu är det bara en vecka kvar av slarv, men när det nya året börjar ska jag återgå till bättre matvanor igen. Faktum är att jag längtar.

Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0