Bland kikärtor och spiskummin

 
Den här dagen har varit så himla skön. Jag sov till tio, men gick inte upp förrän halvtolv. Jag slog på P3 och åt frukost. Klockan 12 började Digilistan och jag lusläste senaste numret av Faktum. Sen hade jag tänkt jobba, men det var inte vad jag gjorde. Istället satte jag på Mary J Blige på hög volym och började städa. Mary J Blige är en av mina stora favoriter. En artist jag alltid återvänder till.
 
Jag har inte städat på flera veckor. Ibland blir det så. Som när livet i övrigt är för stressigt. Då har jag ingen ork att städa. Det var så skönt att få det gjort! Sen duschade jag och knatade bort till affären för att köpa några grejer jag glömde vid gårdagens storhandel.
 
När jag kommit hem började jag förbereda för i morgon. Jag och min vän M ska fira nyår tillammans med hennes vänner. Jag vet inte om det går att lista ut av bilderna, men det blir libanesisk mat. Spiskummin, vitlök, linser, kikärtor, persilja, kyckling, citron, bulgur...
 
På nedersta bilden syns en hummus. Jag tog inte så mycket vitlök som det stod i receptet och ändå är det galet mycket vitlök i. Så mycket vitlök ska inte en hummus smaka. Kanske måste köpa mer kikärtor och blanda ut den. Dessutom hittade jag ingen tahini. En sesampasta som är måste i hummus. Eller jo, jag hittade en på Coop igår, men burken var så stor att jag aldrig skulle kunna göra slut på den. På Willys tittade butiksbiträdet undrande på mig. Hon hade aldrig hört talas om det och hänvisade mig att leta i pastahyllan.
 
Nu är jag trött i kroppen och inte i huvudet. Det är den bästa tröttheten. Jag känner mig fullständigt tillfreds. Fick dessutom pratat med min vän i Södertälje en stund ikväll. Det värmer alltid lite extra.
 
 

Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0