In i dimman



Förra tavlan var eldröd och den målade jag när det fortfarande var högtryck. Regnet kom och med den kylan och då började jag på den här tavlan. Undra om det faktiskt var vädret som påverkade mitt färgval. Med tanke på att jag oftast målar inifrån så är det ju inte konstigt om vädret påverkar mig.

Innan jag gjorde gestalterna var hela tavlan mer dimmig. Ungefär som en fönsterruta det regnat så mycket mot att man knappt ser ut. Jag tog en bild av den då och skickade till en vän för att visa vad jag höll på med. Då när jag såg fotot märkte jag att det fanns gestalter som trängde fram i den där dimman. Dem ska jag plocka fram, tänkte jag då.

Sagt och gjort. Det är en del finlir kvar att göra, men jag orkade inte göra mer just nu. Ska nog ge mig på något annat emellan. När jag sitter länge med samma tavla känner jag mig instängd på något sätt. Bästa knepet för att komma loss är då att göra något nytt.

Med tanke på att det verkar klarna upp ute efter dagar av grått kanske det blir en eldig målning härnäst. Förresten börjar jag längta något enormt efter att ha en ny utställning. Jag behöver måla en hel del till för att kunna "fylla" en visning, men det vore bra med ett mål att jobba mot. Märkte i höstas hur det fick mig på tå gällande måleriet. Men framför allt var det vansinnigt roligt och gav mig en rejäl kick att få visa och sälja mina tavlor.

Tavlan mäter 50x50 cm.


Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0