Västkustvecka



I torsdags packade jag allt möjligt behövligt i min bil och körde till Boberg, som ligger strax söder om Falkenberg. Där stod mina föräldrar med sin husvagn. Några dagars campingliv kan aldrig bli fel. Det enda som är tråkigt är vädret. Fast havet är nästan ännu vackrare när det är lite ilsket. För att inte tala om de härliga ängsmarkerna!



Stora delar av naturen kring Boberg är reservat. För att hålla markerna öppna går där får eller kor och betar. Det finns fina grusade stigar och leder så man lätt kan ta sig fram i landskapet, men visst, man får se upp för koskit.



I fredags begav vi oss ut på en upptäcksfärd. Första stoppet blev vid en gammal kraftstation. Jag tycker att det är häftigt att se hur vattnet forsar fram. Den gamla stenbron som tar trafiken över vattnet var inte så tokig den heller. Otroligt vacker. Dessvärre fick jag ingen bra bild på den.



Vi stannade till vid Långasand. Där var vi hela familjen sommaren 1989, tror jag att det var vi kom fram till. Vi hyrde en stuga. Då liksom nu var vädret grått, men vi hade bestämt att vi skulle bada alla dagar och det gjorde vi. Hur stormigt och regnigt det än var.

Färden gick vidare till Strandgården innan vi körde in i Halmstad. Där blev det lunch, stros, shopping och kaffe innan vi vände åter till Boberg.



I lördags åkte jag till Göteborg och mötte upp de här vännerna för ett besök hos Gabriels. En fisk- och skaldjursrestaurang i anslutning till Feskekörka. Vårt mål var deras buffé. Vi blev måttligt besvikna när vi fick veta att den inte fanns för tillfället på grund av värmen och priserna på skaldjur.

Vi valde alla färska räkor istället och de smakade himmel. Godaste färska räkor jag varit med om. På riktigt.



Efter ett kortare stopp på Andra Långgatan hamnade vi på Linnéterassen. Plötsligt mörknade himlen och öppnande sig. Vattnet forsade, spruttade, vräkte, spottade fram, men kallt var det aldrig. Räkorna må ha varit gudagoda, men inte särskilt långmättande. Därför blev det ett andra matintag på terassen. Jag som inte är särdeles förtjust i kött fann ändå inget annat än en oxfärsburgare som tilltalade mig. Faktum var att den var riktigt smarrig.



När vädret lugnat sig gick vi till Brunnsgatan till ett kafé som serverade Lejonet och Björnen-glass. Kvällen avslutades sedan på Bishop nere vid Järntorget där ytterligare två vänner anslöt.

En fantastisk kväll sett till både mat och sällskap! Underbara Göteborg!



Jag sov hos brorsan och hans fästmö. Dagen därpå, i söndags, tog vi med oss grillmat och åkte till föräldrarna i Boberg. Kyckling, champinjoner, tomat, zuchini och majs grillades och förtärdes med potatis och vitlökssås. Inte illa. Inte illa alls.



Genom rutan.

På kvällen åkte jag till Halmstad och hälsade på goda vänner. Tack för den smarriga toasten!

Dagen därpå gick min färd till Göteborg igen. Jag gjorde dock ett stopp hos en vän i Stafsinge. Där bjöds det på våfflor med glass och färska jordgubbar. Jag blir så bortskämd (och tjock ...)

Jag åkte till syrran. Skruttan rusade ut i hallen när hon hörde att jag kom. Skrattade och dansade för mig. S en fick jag en kram.



Målet med att åka till hjärtestan igen var för att se Blåvitt mosa Halmstad. Tobias Hysén gjorde hattrick. Min favo Sella spelade tyvärr inte.

Efter matchen åkte jag tillbaka till syrran. Hon erbjöd mig att stanna några dagar. Den inbjudan tog jag och här är jag!

Kommentarer
Postat av: Sonja

Hjälp, vad lik du är din pappa!

2011-07-26 @ 20:26:54
Postat av: Sofie - Kreativa latsidan

Hjälp?! Haha! Jo, vi är lika. Ser det på den här bilden, men faktum är att jag kan vara riktigt lik morsan också.

2011-07-26 @ 20:42:43

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0