Lättlagad sommarmat





Här har ni enkel och smarrig sommarmat!

Av två anledningar köper jag aldrig färdig potatissallad. 1) det är oftast gul lök i, vilket jag är allergisk mot och 2) den är enligt min smak alldeles för fet och ofta smaklös. Jag gör helt enkelt min egen. Receptet har jag prövat mig fram till.

Det här räcker till tre eller fyra portioner ungefär.
10 färskpotatisar (väldigt svårt att säga summa eftersom storleken skiljer sig mycket åt)
1 golden delicious-äpple
1 burk keso
cirka två matskedar creme fraiche
knappt en matsked majonäs (kan uteslutas)
gräslök efter smak
örtsalt, peppar, chilipeppar

Jag behåller skalet på, men där gör man som man vill med potatisen. Jag tärnar potatisarna innan kokning. Då går det mycket fortare. Jag både saltar och pepprar potatisvattnet.
Låt potatisbitarna svalna i ett durkslag.
Tärna äpplet. Behåll definitivt skalet! Jag gillar golden delicious för att det äpplet har en bra sötma, syra och fasthet. Perfekt i mat.

Blanda keso, creme fraiche och majonäs i en bunke. Klipp i gräslök. Salta (örtsalt), peppra och smaka av. Jag som älskar chili har gärna lite chilipeppar i, men chilin får inte ta över smakmässigt. Här är det äpple, potatis och keso som ska bära smaken.

Blanda potatis- och äpplebitarna och vänd i kesoröran. Rör bara runt snabbt, eftersom potatisen lätt blir mosig annars. Låt dra en stund för smakens skull. Har salladen stått i kylen, ta fram den en stund innan servering. Den är mycket godare om den inte är kylskåpskall.

Servera till precis vad som helst. Grillat passar utmärkt till, både vegetariskt, kött och fisk. Idag åt jag som synes stekt lax och stekta färska champinjoner. Underbart gott och gjort ganska snabbt.


Kommentarer
Postat av: Maja

Mmm verkar väldigt gott! Har aldrig provat med keso i. Kanske ska prova till middag imorgon.



:-)

2011-07-05 @ 21:19:26
Postat av: Sofie - Kreativa latsidan

Ja gör det! Väldigt fräscht, men ändå krämigt.

2011-07-05 @ 21:57:17

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0