Vilken sorg


Jag vill så mycket hoppas att Per Oscarsson inte har avlidit. I fredags upptäckte anhöriga att hans hus brann, men när räddningstjänsten kom dit stod bara skorstenen kvar. Idag har tekniker på plats funnit kvarlevor av en människa i askan. Anhöriga och polisen har sökt få tag i både Per Oscarsson och hans fru utan att lyckas och man får ju därför anta att de båda är döda.

Vilken landssorg! Denna briljant bland svenska skådespelare. Finns någon som han inte gjort intryck hos?

Här om dagen skrev jag om julkalendern Håll huvudet kallt. Per Oscarsson hade en viktig roll i den som den gamla, enstöriga och lite elaka gubben Gränsemyr.

Allra mest har jag älskat honom i Kan du vissla Johanna. En klassiker som alltid får mig att gråta något enormt. Hans filmografi är verkligen omfattande. Klippet ovan är en klassiker. Främst handlade det om sexualundervisning. Men lyssna på honom. Hans budskap talar ju rätt in i vårt samhälle idag.

Han har varit gammal länge. Född 1927. Att han tids nog skulle dö är i sig inget oväntat, men att det skulle ske på det här sättet. Jag hoppas innerligt att teknikerna kommer fram till svar så att hans död inte lämnas i ovisshet. Må han få den hyllning i medierna som han är värd!

Kommentarer
Postat av: Anonym

Jag har också skrivit om Per Oscarsson på min blogg. ;( Vilket tyckte du att hans bästa skådespeleri var?

2011-01-04 @ 04:52:38
URL: http://tvminnen.blogg.se/

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0