Lapptäcksprojekt



Sedan en tid har jag köpt på mig diverse tyger för jag har bestämt mig för att göra ett lapptäcke. Lapptäcken får gärna vara hur brokiga som helst och mitt tema är blommor. Det som för mig får dem att passa samman är en ton på färgerna. Min förhopping är att hitta enfärgade tyger i rosarött, blått och grönt som matchar i ton. Självklart kommer de enfärgade rutorna att bli minioritet.

Innan jag somnar brukar jag alltid ligga och klura på saker och ting. Och igårkväll planerade jag för mitt lapptäckeprojekt. Jag har en massa spets och funderar på om jag kunde involvera dessa på något sätt. Kanske som en infälld "rand" på längden eller bredden. Eller kanske göra några spetsrutor? Jag är inte på det klara med detta än.

Även om jag nu inte har alla tyger jag vill ha än börjar jag bli riktigt sugen på att klippa tygen. Eller sugen...tänk vad många rutor det kommer att bli! Det blir en hel del klippande, och med tanke på det är det läge att börja. Ta lite i taget.

Tyget med blå botten är min favorit. Kanske en darling jag måste döda sen...jag vet inte än. Funderar på att inte klippa det i småbitar utan att ha en större ruta någonstans. Klippa den ungefär som den ser ut på bilden. Jag får se.

Trackback
RSS 2.0