Jord, tändvätska och vitsippor



Efter jobbet åkte jag till Osudden. Jag ville vara ute. Känna livet som pulserar och alla dofter som fyller luften. Någon bonde gödslade vid lunchtid. För mig är det bara en av alla vårdofter och jag tycker inte alls att det luktar illa. I alla fall inte när det bara kommer som pustar då och då.

En bonde var ute med plogen. Måsarna skränade i skaror bakom honom och den svarta jorden pressades upp i välvda rader. Tyvärr fick jag ingen bra bild, men tänk vad gott det luktade!



Videungen, eller sälgen, orsakar min första allergireaktion varje vår. Nu står den i full blom.



När jag klev ur bilen vid Osudden slog lukten av tändvätska emot mig. Ett gäng hade dragit igång grillplatsen. Jag stod en bra bit ifrån, men hörde hur vågorna slog in mot stranden. I mitt huvud hörde jag havet ...



Huvudanledningen till min färd till Osudden var att kolla till vitsipporna. Visst var de komna! Nog för att jag älskar skillor, tussilago och vårlök, men inget slår vitsipporna. Än hade de inte brett ut sig i sina vita matta, men ett par dagar till med värme så! Jag hittade några utslagna, men det flesta var knoppar än så länge.



Jag plockade med mig en liten bukett hem som jag ställde i ett glas på köksbordet.



Stackars fåglarna som blivit hemlösa. För här kan de inte bo ...

Hoppas att det blir fint väder från helgen och hela nästa vecka. Då ska jag nämligen vara ledig. Jag har mängder med saker på schemat och jag ser verkligen fram emot alltihop. Heja våren!


Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0