Det konstnärliga arvet



De flesta som känner vår familj vet att mamma är estetiskt lagd. Hon har alltid hållit på med sömnad och olika typer av handarbeten, som att sticka och väva. På den sidan kommer det från mormor som alltid sytt sina egna kläder och på senare år broderat mycket. Min syster är modedesigner och syr också mycket av sina egna kläder. Bland annat sydde hon sin egen brudklänning förra våren.

Faktum är att mitt konstnärliga och kreativa arv inte bara kommer från en sida av släkten. Även farmor var sömmerska och handarbetare. Pappa då? Jo då. Det är han som har gjort den fina ljuskronan i smide. Dessutom är det han som stått för alla renoveringar som gjorts i de fyra hus de bebott genom åren. Nyligen fick han beröm från sin bror som är proffs på det där med bygge.

Det finns en estetisk sida till som jag ärvt från båda mina föräldrar och det är musiken. Mamma agerade i många år kantor och pianist i missionsförsamlingen i Gråbo och pappa spelade valthorn i kyrkans blåsorkester. Det har också alltid lyssnats på mycket musik i vår familj. Inte undra på att jag har radio eller musik på nästan varje stund hemma.

Kreativa saker jag pysslar med: musicerar, målar, syr, kommer på praktiska lösningar, fotograferar, skriver, lagar mat, inreder, gör om och återanvänder gamla saker.


Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0