Dålig dag




Jag vet inte vad det är med mig, men när min bil krånglar så tar jag det personligt. Ett plötsligt vrålagg väller ur mig. Bilen går allt som oftast som en klocka. Pigg är den också. Det är så skönt att köra den, eftersom jag vet exakt vad den går för.
Vid några tillfällen har startmotorn bråkat. Den hamnar i ett läge där bilen är död som en sten. Den hoppar inte ens vid tändningsförsök. Det enda som gäller då är att lägga i ettans växel, släppa handbromsen och knuffa bilen framåt.

Det låter helt vansinnigt. Och det brukar personerna tycka som jag ber om hjälp också. De tittar på mig som om jag var lätt dum i huvudet. När bilen sen startar efter några puttar så ser de glatt överraskade ut och tvivlen som riktats mot mig är borta. Till deras uppenbara lättnad.

Det där med startmotorn hände häromdagen. I samband med att jag hade försovit mig till jobbet. Inget bra. Jag vägrade röra bilen på flera dagar. Som jag sa, jag tar det personligt. När min bror var på besök i helgen fick han hjälpa mig enligt anvisningen ovan. Efter en knuff surrade bilen igång som om inget hade hänt.

När detsamma hände i morse höll jag på att bli helt knäckt, eftersom jag var på väg till bilbesiktningen. Som tur var kom det förbi en herre som såg snäll ut och det var han också. Efter två försök startade bilen. Jag körde en runda för att den skulle bli varm lagom till kontrollen. Dock var jag rädd för att stänga av bilen, men det hade jag inte behövt vara.

Jag var inställd på att bilen inte skulle gå igenom och det gjorde den inte. Däremot på grund av andra fel än dem jag själv trott. Fyra punkter. Bilen ska bort. Min förhoppning är att det finns någon som vill köpa den i befintligt skick. Alltså utan att jag behöver laga den. Ny bil ska det bli för min del. Eller i alla fall nyare.

(Jag ber om ursäkt för den suddiga bilden, men den speglar lite känslan jag hade när jag satt där på en bänk och väntade på bilens dom. Det vill säga lätt diffus och illamående.)

Kommentarer
Postat av: Markus

Va åkte du på då??

2010-09-23 @ 12:03:26
Postat av: Sofie

Rostiga bromsrör höger bak och fram, en parkeringslampa (!) samt hål i ljuddämparen. Stryk skulle den ha. Startade inte i morse heller, men jag lyckades skaka igång den själv.

2010-09-23 @ 13:12:07
URL: http://kreativalatsidan.blogg.se/
Postat av: Kajsa

Usch och fy... Vet du vad du vill ha istället?

2010-09-24 @ 10:48:05
Postat av: Sofie

Ja på ett ungefär. Jag och pappa (mest pappa) sonderar terrängen. Det blir toyota eller ford. Förmodligen corolla eller focus.

2010-09-24 @ 12:50:17
URL: http://kreativalatsidan.blogg.se/
Postat av: Markus

Inte en till Ford va!?

2010-09-24 @ 23:57:37
Postat av: Sofie

Kanske. Men nu har jag fått ögon för en annan bil. En toyota yaris verso sol. Den vill jag ha!

2010-09-26 @ 12:45:51
URL: http://kreativalatsidan.blogg.se/

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0