Hjärtan, hjärtan, hjärtan



Akvarell från 2004.


Väldigt många konstnärer som jag stött på har en "grej". Något som är ständigt återkommande. Det är intressant. Som en tvångstanke. Min grej är hjärtan. Under säkert två år blev det hjärtan på allt jag gjorde. Jag minns att jag gjorde två stora tavlor som inte hade hjärtan. Det var jättekonstigt.

De flesta av mina hjärtbilder är små och jag brukar använda dem som kort till presenter. För ett tag sedan fick jag en idé om att göra som ett collage av allihop. Det har jag ännu inte gjort. Måste köpa en ram först. Men så kommer det nog att bli. Ett bra sätt att göra något av alla hjärtbilder.

Varför det blev hjärtan? Det är en fin form. Stark symbolik. Till att börja med skämdes jag för att jag höll på att alltid rita och måla dem. Det kändes så barnsligt. Sen sket jag i den tanken och bara körde.


Kommentarer
Postat av: Maja

Kör hårt! jag gillar också hjärtan :-) Känner ha begär till det fina gröna som du har på bilden. Väcker hopp om vår och spirande grönska!

2010-03-23 @ 19:36:43
Postat av: sofie

Kul att du också gillar hjärtan! Tänkte inte på våren när jag la upp bilden, men du har nog rätt. Den är lite spirande :)

2010-03-23 @ 20:04:36

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0