Nymålat

Efter ett ganska kort övervägande bestämde jag mig för att måla om vardagsrummet omedelbums. Inget att vänta på. Det är ju dumt att hänga upp gardiner och fixa till om allt ändå ska ner sen. Det är lite meck innan man kommer igång och jag hann inte så långt igår som jag skulle önskat. Så fort solen gått ner är det bara att lägga av. Det blir alldeles för dåligt ljus. Min förhoppning var att bara behöva stryka en gång, eftersom färgen jag målar över är så ljus, men jag inser när jag ser det hela att det krävs ett lager till. Dumt att nöja sig och kanske ångra sig efteråt. Bättre att göra det riktigt bra från början.

Innan jobbet idag hann jag den långväggen som jag inte hann igår. Nu är det bara snutten ovanför fönstren och balkongdörren kvar. Hinner jag måla ett andra lager på ena långväggen innan jobbet på fredag så kan jag förmodligen bli klar med alltihop på lördag.

När jag slutade måla igår började jag röja bland mina lådor. Fick upp alla mina målarsaker med tillbehör plus andra kreativa verktyg och mojänger. Kom fram till att en hel del av mina grejer kommer att platsa i källarförrådet. Alla mina gamla dagböcker fyller för sig själva en hel flyttlåda. Tänker att jag en dag ska göra mig av med dem, men än är inte tid.


Jag bestämde mig för äggskalsvit. Eller som det står på burken: eggvit.


Nog är den vita bättre. Fint maskerat är det också. På den här bilden tycker jag mig se att det krävs ett andra lager av färg.


Alla möbler har jag tryckt mot rummets mitt. För att vara säker på att inte skvätta ner dem täcker jag med plast allt eftersom jag flyttar runt med målarfärgen.

Det är rätt skönt att måla. Kommer förmodligen ha rätt ont i skuldran ett par dagar, men det är meditativt på något sätt. Känner mig stolt också att det här projektet faktiskt blivit av. Bra Sofie!

Förresten bokade jag en firma att städa den gamla lägenheten. En vän tyckte att jag började lukta överklasskärring, men tack vare avdraget så är det inte särskilt dyrt. Dessutom kan jag spara min energi till att få snyggt i mitt nya hem.

Kommentarer
Postat av: Kajsa

För å va en överklasskärring så är du jävligt händig måste jag säga : )Bra jobbat!

2010-01-13 @ 21:24:08
Postat av: sofie

Haha! Eller hur?!

2010-01-13 @ 21:41:08
Postat av: Maja

Kan bara hålla med ;-)

2010-01-13 @ 21:45:23
Postat av: Mungo

De blir ju kanon snygt ju:)

2010-01-14 @ 11:12:25
Postat av: Mungo

Gött stavat där^^

2010-01-14 @ 11:13:29
Postat av: sofie

Det blir lätt så när man har bråttom :) Tack.

2010-01-14 @ 11:57:42

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0