Fusksådd



Nu när jag har en så excelent balkong måste jag ju odla! Det är en tanke jag haft sedan jag flyttade in i januari. Jag är fantastisk på att ha en massa goda idéer och lika fantastisk på att låta bli att genomföra dem. Det är jobbigt att vilja göra så mycket som liksom inte finns tid eller ork till. Jag var i en blomsteraffär för några dagar sedan. Ville se vad de hade och så var jag ute efter balkonglådor till mina hållare.

Jag kom därifrån och hade handlat för nästan 500 kronor. Blev förvånad själv. Och till saken hör att jag inte köpte varken jord eller frön. Däremot köpte jag växterna ovan. Den till vänster är oregano, den framtill är timjan och den till höger är lavendel. När det blir varmare dygnet runt ska jag sätta ut dem i en av balkonglådorna. det blir fint.

Lavendel för med sig många fina minnen. Där jag växte upp hade vi en lavendel i ett av blomsterlanden. Jag var ofta där och drog i bladet för att känna den speciella doften. När jag var i Italien i somras fick jag uppleva lavendeln i en helt ny dimension. På två sätt. Dels att den växte överallt så hela tillvaron bar en lätt lavendeldoft och dels att lavendelbuskarna var helt enorma! Så stora att mina armar inte på långa vägar nådde runt. Jag har inga förväntningar på att min lilla kruka ska bli så stor. Men fin är den.




Förutom ovan nämnda växter så köpte jag de två närmast i bild. Små växter i små krukor. Passar finfint på fönsterbrädet i köket. Bortanför skålen med avokado syns min kärleksört som jag satt själv efter skott från mamma och pappas trädgård. Det är nog snart dags att plantera dem större. Jag tror inte de har växtutrymme nog.

Jag köpte även en stor spetig bladväxt som jag ställt i vardagsrumsfönstret. Dess blad är gröna på ovansidan och på kvällen drar den ihop sig och då ser man att undersidan är lila. Vackert!

Jag köpte två balkonglådor också. På känn. Dumt, för de var för små. Åkte för att byta, men fanns inte rätt storlek. Eftersom butiken inte körde med öppet köp så har jag ett presentkort på 140 kronor. Får väl bli planteringsjord och frön nästa köp kanske.


Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0