Biologiska skatter

 
När jag stod i fixade till min frukost vid niotiden lös hela mitt kök upp plötsligt och jag kollade ut. Baklyktorna på en bil lös illande röda och solen slog i en ruta som reflekterade in till mig. Jag öppnade fönstret och hävde mig ut. Andedräkten bolmade ur munnen på mig, men ändå var det skönt. Den kalla, krispiga luften som kröp ner i mina lungor. Och solen. Underbara solen som målade bilarna på gatan guldiga. Fin start på dagen!
 
 
Jag har i princip slutat dricka både kaffe och te av flera olika skäl, men ibland unnar jag mig det ena eller andra. Till frukost idag gjorde jag i ordningen en balja med te. Jag vill gärna söta lite och gör det helst med honung. Jag brukar handla svensk, ekologisk honung.
 
Den här honungen köpte jag dock på resan i Frankrike i somras. Den var producerat i närområdet och är ekologisk. Eller biologisk som den franska mäkrningen säger. (Vill inte tänka på hur en obiologisk honung skulle vara...) Jag är väldigt förtjust i att köpa hem livsmedel från mina resor. Vin så klart, men inte bara det. Jag köpte även en olivolja med mig hem. Den är fantastiskt god och jag sörjer att den börjar ta slut.
 
Livsmedel som olja och honung har ganska lång livstid. Att ha dessa produkter hemma nu är som att ha skatter. Varje gång jag använder dem påminns jag om den fantastiska resan. Naturen, upplevelserna och smakerna. Det väcker samtidigt drömmar om nya resor till platser jag ännu inte sett.

Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0