Det blev en klänning

 
När jag vaknade idag kände jag mig harmonisk. Helgen har varit social, men lugn och jag städade lägenheten igår. Svabbade till och med. Bästa utgångsläget för att vara kreativ således. Jag måste ha ordning omkring mig och vara tillfreds för att kunna skapa som bäst.
 
Jag drog fram en hög med tyger från skåpet och valde nummer tre nedifrån. Det blå trikåtyget.
 
 
Här är min lilla mönsterlåda. Jag övervägde att utgå från något tidigare använt mönster, men nej.
 
 
Jag ritade ett helt nytt med inspiration från den här over size-klänningen jag köpte på Lindex igår.
 
 
Tyget var både brett och långt. Mitt stora arbetsbord verkade plötsligt litet.
 
 
Jag har fått låna en textilsax av min syster. Det är stor skillnad att klippa med en så här proffsig sax jämfört med min siltna Fiskars med orange handtag.
 
 
Tidigt i våras köpte jag en over lock, eftersom jag syr mest i trikåtyger, men jag har inte ens testat den. Dags nu, kan jag tycka. Den funkade finfint! Så efter några testkörningar var det bara att sätta igång att sy ihop klänningen.
 
 
Nice maskinpark ändå!
 
 
Jag sydde ihop axlar, ärmar och sidor och fållade både ärmslut och kjolslut och sparade det värsta till sist - halsringningen. Huh! Man kan bli galen för mindre. Jag bestämde mig för att arbeta lugnt och metodiskt. Första blev inte bra så jag fick klippa bort den och göra om helt och hållet. Detta till trots lyckades jag behålla humöret uppe och inte gav jag upp heller utan gjorde klart. Yes!
 
 
Jag gjorde jääättelånga ärmar så de korvar sig i massor längst ner. Om jag tröttnar på det kan jag ju bara korta dem, men jag tycker det är rätt schysst.
 
 
Det är svårt att få till bra bilder i helkropp i den här lägenheten så det fick bli i spegeln, vilket inte är superbra heller, men det ger en känsla av hur klänningen ser ut i alla fall.
 
 
Här ser man att den är over size upptill och lite smalare nedtill. Jag gillar fallet som blir av den här modellen och jag måste säga att jag är skitnöjd! Jag har massa tyger som ligger och skrotar. Jag känner för att sy klänningar av allihop!

Kommentarer
Postat av: Kajsa

Snyggt!

Svar: Tack! Jag känner mig väldigt nöjd :)
Sofie

2013-11-24 @ 21:39:29

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0