Jobba vs ledighet

Idag sitter jag hemma och jobbar. Det är utöver vanlig arbetstid och om jag själv får bestämma är detta sista gången det sker. De tre arbetsdagarna denna vecka blev inte riktigt som jag hade planerat. Jag har försökt att få igång vår nya medarbetare. Tanken var att jag skulle kunna göra mitt vanliga vid sidan om, men vi hade ingen fungerande dator till mig.
 
En ny beställdes, men den kom inte förrän lunch igår och hann inte bli färdiginstallerad. Förhoppningsvis är den igång till lunch på måndag. Den nya tjejen fick sitta vid min dator. Bästa sättet att komma igång är ju att faktiskt få komma igång. Därför jobbar jag hemma idag. Jag har redan betat av en del och tror att jag får gjort det mesta idag så att jag kan slappa hela dagen i morgon.
 
 
Apropå slappa. Till att börja med hade jag tänkt att skramla mina stackars pengar och resa bort en vecka kring påsk, men sen påminde en vän om att vi pratat om att bila till Frankrike i sommar. Just det! Vi bestämde att göra allvar av den planen och mina reseplaner i vår fick jag lägga på hyllan. Det finns nämligen inte en chans att jag ska ha råd med båda. Plus att jag alla gånger väljer Frankrikeresan.
 
Jag var i Paris på skolresa när jag gick i gymnasiet och sedan dess har jag velat åka tillbaka till det landet. Vi har inte börjat planera hur resan ska gå, men förhoppningsvis blir det ett nattstopp i Paris. Åh, vad jag längtar!
 
 
Planerna på en resa i vår handlade mest om att jag vet att jag behöver en vecka ledigt på våren. Det brukar vara min värsta tid. Jag är alltid väldigt trött på våren. Generellt sett är det mycket som händer då och jag dras med alla mina allergier. Jag pratade med min chef igår för att stämma av möjligheterna att få loss en vecka kring påsk. Han sa att det inte skulle vara några problem.
 
Så skönt att ha det framför sig, tycker jag. Veta att någon gång i vår ska jag ha en vecka utan jobb. Jag har inte bestämt än när det ska bli. Det beror till viss del hur upplägget för mitt jobb blir. Att vi inte har några mässor eller liknande som det krockar med. Men jag tänker mig i slutet av mars eller början av april. Det är ju bara drygt två månader till dess...
 
En tanke som slog mig i natt var att jag skulle kunna ta min dator och åka någonstans och sitta och skriva en hel vecka. Det vore något.

Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0