Stolar och vägg krockar



Jag har tankemässiga bekymmer. Fondväggen i köket ska jag göra om. På ett sätt tycker jag väldigt mycket om den, men ändå inte. Den är lite mycket. Tittar man på helheten så kan den fungera i all den där saliga röran.



Men tittar man närmare...nja. Textilen i fåtöljen blir ful bredvid väggen och vice versa. Första tanken var att göra väggen neutralt vit. Då får de kraftigt mönstrade stolarna sticka ut och ta den plats de kräver, men nu vacklar tankarna.

Ett alternativ har varit att göra en grön vägg. Att plocka någon av färgerna i stolen fast i en mildare ton. Jag har ju rätt mycket grönt i köket i övrigt.

Men så har jag blivit sugen på att göra en väggmålning. Allra helst skulle jag så klart vilja göra den i mina favoritfärger. Koboltblå, norrskensgrönt, turkost och mörkblått.



Det skulle verkligen vara fantastiskt roligt. Men då finns ett ständigt återkommande problem. Stolarna. Dessa färger passar på intet sätt ihop med stolarna. Gah! En röst i mitt huvud ropar om och om igen: Kill your darlings! Kill your darlings!

I det här fallet är det stolarna som är mina darlings. Men nej. Jag tänker inte döda dem. De är otroligt sköna att sitta i. Det tycker inte bara jag utan nästan alla besökare som har varit här.

Vad återstår för alternativ?

1) Måla väggarna vita.
2) Klä om stolarna.

Suck.


Kommentarer
Postat av: Mikael

Jag håller inte med, det är ju skitsnyggt.

2012-04-24 @ 12:15:21
Postat av: Sofie - Kreativa latsidan

Tack! Jag tycker liksom både och. I och med den rosa matten så blir det en helhet, men jag är ändå inte helt överens. Jag får se vad det blir av det. Just nu har jag inte pengar att ändra något.

2012-04-24 @ 13:34:23

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0