I kras direkt



Jag är lite extra förtjust i allt som är tillverkat av Höganäs. Framför allt deras serier i de här färgerna. Allra mest föremålen med den lilla cirkelbården. De här små kopparna har jag inte sett tidigare. De fanns på Erikshjälpen i Huskvarna. Den röda var inte riktigt av samma slag som den gröna och den gula. Den röda är utan bård och öra. Hade de varit likadana hade jag slagit till. Tänker nu i efterhand att jag kanske ändå skulle köpt den gula och den gröna. Hade ju kunnat bli ett samlarprojekt.



På samma ställe hittade jag dessa tallrikar. Fyra till antalet, men det blev bara tre in i skåpet. Jag var klantig nog att slå sönder en innan jag hunnit hem. Bra jobbat!

Jag fastnade direkt för dem, men hade svårt att bestämma mig. Det mesta av mitt porslin går i gröna färger och inte blå. Det jag föll för är den snygga dekoren så klart. Jag gillar att den är så mastig och samlad på botten av tallriken. 25 kronor styck. Kan ju tillägga att jag gillar det mesta porslin som är tillverkat i Sverige ...

Trackback
RSS 2.0