Robyn också?! Hurra!



I samma veva
som de nominerade till P3 Guld släpptes idag fick jag också veta att Robyn kommer att uppträda på galan. När jag upptäckte detta var jag tvungen att slänga armarna i luften och jubla högt. Trots att jag satt på jobbet. Extra kul att hon kommer, med tanke på att hon är nominerad i inte mindre än fyra kategorier varav en är guldmicken som är det finaste priset av alla. Det ges till årets bästa liveartist. Bilden är för övrigt från Way out west förra året.

Bortsett från line-upen så kommer det att krylla av fantastiska musikartister på galan. Tyvärr är det även i år ganska tunt med kvinnliga artister om man bortser från nykomlingskategorin. Så här ser nomineringslistan ut:


Årets artist

Daniel Adams-Ray
Håkan Hellström
Oskar Linnros
Robyn
Säkert!

O Inget snack om saken. Alla är värdiga vinnare i den här kategorin och vem som helst kan ta hem utmärkelsen. För mig stod valet mellan Håkan och Robyn, men föll till sist på den senare.


Årets grupp

Hästpojken
Johnossi
Kent
Swedish House Mafia
The Radio Dept.

O Johnossi, Kent och Swedish House Mafia förvånar mig inte alls, dock de andra två nomineringarna. Här föll min röst till Johnossis nackdel med tanke på alla listlåtar maffian gjort och för att gruppen har slagit stort på bred front. Inte bara i Sverige utan i hela Europa.


Årets 
 nykomling

Anna von Hausswolff
First Aid Kit
Jasmine Kara
Royal Republic
Tove Styrke

O Tove Styrke har ett tråkigt scenspråk så jag skulle inte se henne live i första taget, men på skiva är hon lysande. Därför fick hon min röst.


Årets låt

Daniel Adams-Ray – Gubben i lådan
Johnossi – What's the point
Oskar Linnros – Från och med du
Robyn – Dancing on my own
Salem Al Fakir – Keep on walking
Swedish House Mafia feat. Pharrell – One (Your name)

O Jag skulle lätt kunna rösta på samtliga nominerade i den här kategorin, men återigen Robyn. Det finns ingen i hennes like och absolut ingen låt som denna. Magi!


Guldmicken

Familjen
Hoffmaestro
Håkan Hellström
Melissa Horn
Robyn

O Jag kan hänvisa till kommentaren ovan. Här, dock, finns ett utropstecken för min del, eller kanske snarare ett frågetecken. Hur sjutton hamnade Melissa Horn i den här kategorin? Jag har förvisso inte upplevt henne live, men jag förstår inte hypen kring henne alls. Jag gillar inte.


I följande kategorier är det en jury som utser vinnaren, jag har ändå markerat mina förhoppningar med fetstil. Dock inte i den sista kategorin där jag går blind.


Årets dans

Alexi Delano
Avicii/Tim Berg
Harald Björk
Skudge
Swedish House Mafia


Årets hiphop/soul

Carlito
Jasmine Kara
PH3
Supersci
Trainspotters


Årets pop

Anna von Hausswolff
Robyn
The Radio Dept.
The Tallest Man on Earth
This is Head


Årets rock/metal

Ghost
Khoma
Pascal
The Baboon Show
Watain


Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0