Obstinat design

Jag vet att det är evigheter sedan jag senast uppdaterade bloggen och jag ser att det är ganska många som dagligen går in kanske med hopp om att jag har uppdaterat. Bloggen är lite som en berg- och dalbana och efter vårens utställning kan man väl säga att banan hållit sig ganska långt ner i botten. Inte alls mitt humör eller så utan min kreativitet. Jag började ju nytt jobb också och där gick den mesta kreativa energin åt.
 
 
Nu har det gått en tid och jag har bestämt mig för att kicka igång nästa kreativa projekt. Jag har så klart storslagna planer, men jag börjar på noll och därifrån kan det förhoppningsvis växa.
 
Vi kommer aldrig att sluta konsumera. Vi förbrukar och förbrukar. Slänger och köper nytt. Därför vill jag bidra till återbruket av befintliga resurser. Jag älskar second hand, men har inte själv behov av fler prylar. Ibland rensar jag ut för att kunna fylla på med nytt. Allt som är helt och rent lämnar jag tillbaka till second hand-butikerna.
 
 
Med de här tankarna som botten skapade jag projektet Obstinat design. Till att börja med kommer jag att ha fokus på lampor. Projektet har tre ben, kan man säga: 1) jag köper schysta lampor och snyggar till dem 2) jag gör om befintliga lampor 3) jag skapar nya lampor. Sladdar och dylika tillbehör kommer så klart att vara nytt, men allt material som utgör det rent estetiska kommer att vara begagnat.
 
Mitt mål just nu är att göra något liknande som jag gjorde med min utställning i våras. Jag använder mitt hem som en pop up-butik för en helg. Det kommer att bli någon gång i vår. Till dess kommer jag att sitta på min kammare och skapa.
 
 
Till viss del kommer jag nog att dokumentera arbetet här, men det går också att följa på instagram på obstinatdesign.
 
Hoppas ni blir pepp på mitt projekt. Jag är vrålpepp! Nu har jag dessutom optimerat mitt hem för att jag ska få plats med detta verkstadsarbete. Nu kör vi!
 
 

RSS 2.0