Schyssta bönor!

 
Jag instagrammade den här bilden för ett tag sedan. Bönpasta! Jag hade läst om det, men inte sprungit på det i butik. En vän önskade ett blogginlägg om detta och här kommer det. Jag har ju lagt av att äta vete, eftersom det korkar igen mina tarmar. Utan vete inget bröd och ingen pasta.
 
Jo, så klart finns det vetefria alternativ, men jag har inte hittat något som jag har gillat tillräckligt för att hålla fast vid. Jag är kräsen. Den här bönpastan är gjord på enbart bönor. Bönor, bönor och bönor. Inget annat. INGET annat. Jag älskar det! Dessutom är bönorna ekologiskt odlade. Plus att 45 procent är protein. Bra för vegetarianer och veganer och annat löst folk!
 
 
Pastan på översta bilden är gjord på svarta bönor. Jag köpte även pasta gjord på mungbönor. Enkel tillagning. Koka pasta, blanda i olivolja, svarta oliver och inlagda soltorkade tomater. Till det en kravmärkt stekt laxfilé. Man hade ju kunnat göra en smarrig sås till, men för mig räckte det så här. Underbart gott! Pastan hade en väldigt mild och god bönsmak samt en väldigt fin konsistens.
 
Tillverkare är À la eco. Produkterna går att köpa direkt från hemsidan. Det går på 45 kronor för fyra portioner. Inte superbilligt, men inte våldsamt dyrt heller. Jag tycker alla gånger att pastan var värd sitt pris. På hemsidan kan man även söka fram en lista över återförsäljare av produkterna.

Kommentarer
Postat av: Maja

Intressant! Värt att prova, tack för rapport!

Svar: Jag är mer än nöjd och kommer definitivt fortsätta att köpa och äta denna pasta!
Sofie

2013-10-12 @ 22:37:26
Postat av: iris

också jag tycker att detta var ytterst intressant! Men man kan alltså bara köp dem på nätet, eller har du sett dem i någon mer "vanlig" mataffär?

2013-10-22 @ 14:02:18
Postat av: iris

också jag tycker att detta var ytterst intressant! Men man kan alltså bara köp dem på nätet, eller har du sett dem i någon mer "vanlig" mataffär?

Svar: Jo, det finns i butik också! Kolla länken till A la eco i inlägget. På den hemsidan finns en lista om vilka som säljer den. Tror bland annat att vissa Icabutiker säljer bönpastan.
Sofie

2013-10-22 @ 14:02:25

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0