Mer bönpasta åt folket

 
Nu när jag har bönpasta kan jag plocka tillbaka en typ av rätter till min matsedel som jag inte ätit på länge. Ja, sån mat som lämpar sig väl till pasta.
 
 
Jag la upp den här bilden på Instagram och en vän ville ha receptet. I vanlig ordning hade jag inget recept utan slängde ihop något, men jag ska försöka återge det.
 
Fyra portioner
10-15 färska champinjoner
1 liten burk svarta oliver
1 röd paprika
450 gram broccoli
1 buljongtärning (grönsaksvarianten)
4-5 dl grädde
Salt, svartpeppar, chilipeppar och rosépeppar (sistnämnda kan man skippa)
 
Jag köpte fryst broccoli. Så jag kokade den separat med salt i vattnet.
 
Tärna champinjonerna. Lägg bitarna i en torr, het panna och låt ligga till de vätskat ur sig. Tillsätt en rejäl klick smör och fyll på med paprikabitarna. Fräs till grönsakerna fått färg.
 
Jag hade några oliver som blivit över. Det var därför de åkte med i denna rätt. Jag delade dem på hälften och sen ner i pannan.
 
Häll över grädden och smula ner buljongtärningen. Koka upp. I med kryddorna och smaka av. Vänd i broccolin.
 
Servera till pasta. Gärna bönpasta som jag skrivit om.

Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0