P3 Guld 2013

 
Kodjo Akolor och David Druid hade fått i uppdrag att värma upp publiken i Scandinavium. De gjorde ett bra jobb. Peppen inför P3 Guld-galan ökade till max.
 
 
Ännu bättre blev det när Icona Pop som första band ut på scen rev av sin fantastiska låt "I love it". Grymt drag! Svårt dock att få ett skarpt foto på dem. Det var över lag svårt att ta skarpa bilder, men skit samma. Ni får se bilderna ändå.
 
 
Kvällens programledare var Martina Thun och Soran Ismail. Klockrena. Jag har märkt på dem som sett tv-sändningen att det inte vara så bra, men jag kan säga att för oss som var på plats var det väldigt bra. Galor som dessa är nog bäst live.
 
 
First Aid Kit delade ut priset för Årets hip hop/soul och det vanns av Labyrint. Deras glädje. Fint!
 
 
Loreen bjöd på "In my head" och det var gåshud över hela kroppen. Cool kjol.
 
 
Norlie & KKV spelade sin låt "Nej".
 
 
Maskinen vann det finaste priset av alla - Guldmicken - för bästa liveartist. Freij valde att kasta ut priset i publiken.
 
 
Alina Devercerski spelade "De e dark nu". Det är hon som står där borta i mitten.
 
 
Tityo delade ut priset till årets grupp som givetvis inte var där - Kent.
 
 
Discoteka Yugostyle tolkade de nomireade till årets låt. Dessa hade jag lätt kunna dansa till hela kvällen. Vilket ös!
 
 
Välförtjänt vinnare blev Icona Pop med superhiten "I love it".
 
 
Gnucci körde ett potpurri och fick hela arenan att koka. Vansinnigt bra!
 
 
Timbuktu var med på ett hörn.
 
 
Norlie & KKV plockade hem priset för årets nykomling.
 
 
Ghost uppträdde.
 
 
Årets Musikhjälpen-trio hade kommit för att dela ut priset till årets rock/metal som kammades hem av Meshuggah. 24 år efter deras första platta.
 
 
När Linnea Henriksson äntligen kommit upp på scen var det inte hon som hördes utan Timo Räisänen med en akustiskt gitarr. Som någon slags rip off på hans och In Flames nummer från Grammisgalan för några år sedan. Detta var dock mindre lyckat. Synd att stjäla glans från just Linnea som var en av artisterna jag sett fram mest emot.
 
 
Hon är helt enkelt strålande.
 
 
Bara det att världens konfettiregn sprutades ut under hennes låt.
 
 
Och att hon kastade av sig sina höga klackar och rusade omkring som en tok. Så härligt!
 
 
Soran var den som stod för galans alla klädombyten.
 
 
Golvet.
 
 
Adam Lundgren och Adam Pålsson delade ut priset för årets dans som gick till Swedish house maffia som givetvis inte var på plats.
 
 
Johnossi världspremiärspelade sin nya låt. Jag tyckte inte den var så bra. Alldeles för skramligt utan någon riktig hook som jag tycker att många av deras äldre låtar har.
 
 
Kakan hade en egensydd klänning med Spice girls på. Den skulle jag kunna tänka mig att ha! Det var som en hyllning till priset för årets artist som det här året bara hade kvinnliga nomierade. Har nog aldrig hänt innan. Däremot många gånger då kategorierna bara innehållit manliga artister.
 
 
Jag hoppade högt och tjöt av lycka när priset gick till Linnea Henriksson. Hon var så rörd att hon nästan tappade rösten och började gråta.
 
 
Galan avslutades sen av Timbuktu & Damn!
 
 
Jag och J lyckades få bra platser trots att vi trillade in ganska sent. Jag står under den röda pilen och J under den orange. Vi dyker upp då och då i rutan genom hela den tv-sända galan. Orkar man inte se den 1,5 timmes långa sändningen, men ändå är lite nyfiken på innehållet kan man kolla klippen på galans egen hemsida. Jag kan framför allt rekommendera klippet med Gnucci.

Kommentarer
Postat av: Sonja

Gnucci var det jag spolade förbi när jag tittade i går... Lite roligt att det var precis det som du tipsade extra mycket om :-))

Svar: Haha...gillade du inte henne :)
Sofie

2013-01-21 @ 01:20:34
URL: http://ninehours.blogspot.com
Postat av: Hello

Hej!

Såg att du gillade Discoteka Yugostyle! Du har väl inte missat den nya singeln och video?http://www.youtube.com/watch?v=eUtBoaGFX5E

2013-04-25 @ 11:11:20
Postat av: Hello

Hej!

Såg att du gillade Discoteka Yugostyle! Du har väl inte missat deras nya singel och video?
http://www.youtube.com/watch?v=eUtBoaGFX5E

2013-04-25 @ 11:30:15

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0