Grannhäng

Ikväll har jag varit med om en trevlig och ganska ovanligt sak. Ovanlig utifrån min världsbild. Jag har varit och fikat hos två grannar som bjöd in hela trapphuset genom en lapp på ytterdörren. Totalt var vi nio stycken. Det började aningens trevande med handskakningar, lägenhetsjämförelser och "vilken lägenhet bor du i?
 
Sen flöt det på riktigt bra. Jag antar att man bara går på en sån här träff om man är social och intresserad av sina medmänniskor. Vi började med lite laget runt-snack om vad vi pysslade med. Vi pratade om området, vilka restauranger som är bra, lite skitsnack om hyresvärden och om lyhördheten. Men vi pratade även om helt andra saker än det som band oss direkt samman, som film och tv-spel.
 
Vi konstaterade hur tråkig vår "gård" är. Jag sätter "" omkring ordet gård för det är mest en asfaltsplätt och inget mer. Vi pratade om hur vi kunde liva upp den och göra den trevligare. En av killarna ville gärna bygga en bänk och ett bord och jag och en annan sa direkt att vi gärna kan måla dem. Först får vi väl stämma av med hyresvärden, men han kan väl knappast motsätta sig att vi skapar trevnad på egen bekostnad.
 
Jag romantiserar det där möblemanget och tänker att vi kan hänga där tillsammans med en grill och några öl. Dessutom har jag alltid drömt om att ha grannar att umgås med. Hur soft är inte det? Bara att kila över. Det är först nu som jag bor i ett trapphus där det faktiskt kan bli så.
 
Hur som helst. Fikastunden var väldans trevlig. Jag tror vi satt i 3,5 timmar och snackade och jag hoppas att vi kommer att umgås igen. Det var vi i alla fall över ens om att vi ville.
 
To be continued.

Kommentarer
Postat av: Elin

Oj vad trevligt!!

Svar: Ja, supertrevligt verkligen! Tänkte ringt dig när jag kom hem för att berätta, men kanske kan bli ikväll istället :)
Sofie

2013-01-14 @ 11:16:32

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0