Kläder till behövande barn

 
Mitt hjärta blöder så när jag tänker på att vintern är på väg och att det finns människor i min stad som inte har tillräckligt med kläder eller kanske inte ens ett hem att stänga in sig i under blöta, kyliga vinternätter. Det finns organisationer som försöker att hjälpa till och det är väl det.
 
Värst av alla fall med utsatta människor är när det finns barn inblandat. Då gråter jag på riktigt. Fy farao! Räddningsmissionen har gått ut med ett upprop och ber om blöjor, barnvagnar, välling och varma barnkläder. Läget är akut.
 
Så här skriver de själva på sin hemsida:

"Enorma behov och utmaningar möter oss i ett helt nystartat arbete bland romer i vår stad. Våra medarbetare Märtha, Ion och Mona-Lisa arbetar sedan några veckor tillbaka med att söka upp romer och kartlägga deras situation här i Göteborg. Och den är många gånger förfärlig.

Vi har också öppet hus en gång i veckan där vi försöker möta de mest akuta behoven. Vi möter barnfamiljer som bor i tält med små spädbarn. En ensamstående mamma som försörjer fyra barn genom att samla pantburkar. En liten bebis som har gomspalt, men där man inte kan få läkarvård."

Har du bidrag att lämna kan detta göras på Räddningsmissionens kafé på Vasagatan 14, öppet måndag-tisdag och torsdag-fredag kl 9.00-12.00. Man kan även lämna saker på Andra Långgatan 29, 3 tr, öppet vardagar 8.00-16.00.
 
Tyvärr har jag själv inga barnkläder att ge, men ni som har, släng dem inte utan lämna dem hit!

Kommentarer
Postat av: Maja

Bra initiativ av räddningsmissionen! Jag funderar på om det går att sätta in pengar till just detta projektet. Har inte heller några barngrejer

Svar: Det fanns personer på hemsidan man kunde kontakta. Kanske kunde höra med dem.
Sofie

2012-10-20 @ 16:25:52
Postat av: Maja

Fick svar, det går bra att sätta in pengar på deras 90-konto och så märka det med romer, så kommer det rätt.

Svar: Vad bra! Då ska jag också slänga över en slant. Kram!
Sofie

2012-10-25 @ 20:14:40

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0