Fuskmålningar




Här är mitt senaste alster i paint och nog det som jag är mest nöjd med. Det absolut roligaste med paint är att det går att spara en variant och sen fortsätta, spara igen, fortsätta och hålla på så i all evighet. Jag var uppe i sex versioner av den här bilden, men bestämde mig för att bara behålla dessa två. De andra hängde inte riktigt samman.

Jag vet en del som säger att det är fusk att måla i datorn. Typ - kan man inte göra det för hand så kan man inte måla. Jag håller inte med. De här bilderna skulle jag kunna göra på duk med färg och pensel. Inte helt desamma för det är svårt att kopiera sig själv, men i princip samma.

Jag ser det mer som olika tekniker. När jag har berättat för folk att jag målar i paint börjar de flesta skratta.
- Jag minns bara att man kan fylla hela pappret med en färg och sen dra några linjer, sa en person i förra veckan till mig.

Många minns säkert paint som det första målarprogrammet man stötte på i en dator. Det är inte direkt finlir man tänker på. Men när jag har visat några av mina bilder har skratten tystnad och bytts till nyfikna frågor om hur jag har gjort. Den reaktionsförändringen är väldigt kul att uppleva.

För nyfikna kan jag berätta att jag har en bärbar dator. Jag använder ingen extern mus utan använder touchplattan och "klickknappen" när jag målar. Om en linje inte blir som jag vill så ångrar jag och gör om den. Ibland gör jag om en linje 15-20 gånger innan jag är nöjd.

Jag kollar väldigt sällan på klockan när jag jobbar, men själva ansiktet kanske tog en timme att göra. I första bilden har jag ett slingrande bladverk till vänster. Men jag ersatte det med det svarta blocket och sen växte staden fram.

Helt klart är att jag har hittat en liten nisch i mitt måleri som jag tycker är riktigt rolig. Ett komplement till mitt övriga måleri. Ännu roligare har det blivit efter alla kommentarer och hejarop jag har fått. Det värmer och peppar mig!



Så här ser det ut när jag målar.



Och så här ser det ut i programmet. Jag börjar nästan alltid med att dra linjen ögonbryn-näsa. Sen bygger jag vidare utifrån den. Just den linjen kan jag dra ett otal gånger innan jag är nöjd och går vidare. Den är viktigast.


Kommentarer
Postat av: Elisabeth

Wow, riktigt cool bild!! Min smak helt klart :-)

2012-03-12 @ 11:41:09
Postat av: Sofie - Kreativa latsidan

Kul att du gillar!

2012-03-12 @ 14:00:35
Postat av: Jannica

Åh vad fina bilder. Gillar den andra riktigt mycket!

2012-03-20 @ 11:02:43
Postat av: Sofie - Kreativa latsidan

Tack Jannica! Kul att du gillar dem :)

2012-03-20 @ 17:50:56

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0